Stedentrip aanrader: Brugge

http://wwww.mytrip.be/modulefiles/destinations/large/brugge.jpgBrugge is een stad van chocola, bier en vlaamse frieten. Het kleine centrum zit boordevol musea en de oude panden zorgen voor een 16e eeuwse sfeer. Maar het beste is dat Brugge niet ver ligt voor Nederlanders om een bezoek aan te brengen.

In de film In Bruges noemde Colin Farrell de stad een shithole. Gelukkig blijkt deze typering niet te kloppen in de praktijk. Sterker nog, de stad is een prachtige plaats die zeker geschikt is voor een snelle romantic getaway.

Het hele historische centrum van Brugge staat nog helemaal overeind. Je loopt er letterlijk van het ene naar het andere oude plein, langs allerlei monumentale panden en kunt meerdere kerken bezoeken. Een absolute aanrader is het beklimmen van de bekende Belfort toren. Het zijn flink wat treden maar de schatkamer halverwege en de uitzichten aan de top maken het dat helemaal waard.

Wie niet zo is van het lopen kan de stad ook bekijken door een rondvaart te nemen en de bezienswaardigheden aan het water (de reien) te bekijken. Maar het leukste voor de stelletjes zijn de koetsritten. Je krijgt dan echt het ouderwetse gevoel dat wordt versterkt door het historische straatbeeld.

http://www.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01205/oud3_1205873c.jpgBrugge mag dan een kleine stad zijn, het stikt van de hotels. Een aanrader is Hotel Oud-Huis Amsterdam (www.oha.be). Centraler kun je niet zitten en sommige kamers kijken uit over het water. Vanaf het moment dat je binnenstapt, heb je het gevoel terug te gaan in de tijd. Het interieur staat vol authentieke meubelen en versieringen uit de 17e eeuw. En dat is niet vreemd aangezien het hotel bestaat uit vier 17e eeuwse herenhuizen die zijn verbouwd tot het luxe hotel wat er vandaag de dag staat. Wie echt van Brugge wil genieten tijdens een verblijf, is hier aan het juiste adres.

Leuke aanraders in het centrum van Brugge zijn de vele chocolaterieën. Elke straat heeft er wel eentje (of meerdere) en allen bewijzen dat de Belgische chocolade niet voor niets wereldwijd een reputatie heeft als de beste.

Wie nog op zoek is naar een leuke tentoonstelling kan in de stad de affiches http://multiblog.vrt.be/wp-content/plugins/ImageManager/r2kimburg/upload/zwerfovl/Brugge2_20010__800x600_.jpgvan de Karel de Stoute exhibitie in het Groeningemuseum niet ontwijken. Maar dat is niet voor niks want deze is een bezoek meer dan waard. De pracht en praal van deze ambitieuze man uit de Europese geschiedenis komt hier namelijk tot leven. Je ziet hier onder meer schilderijen, harnassen, wandtapijten en nog veel meer.

De Belgische keuken is in de restaurants goed vertegenwoordigd. Wil jij liever iets wat je kent? Dan heb je genoeg herkenbare keukens. Voor de tapasliefhebber heb je bijvoorbeeld Sol y Sombra. Hier kun je onder meer lekkere gamba’s en calamaris krijgen. Bovendien is de sfeer er gezellig. Sla alleen de huisgemaakte aioli over want die heeft niet echt een Spaanse smaak.

Zorg dat je naast het verkennen van de stad de tijd neemt om even te ontspannen op een van de vele terrasjes van de stad. Ga hier echter alleen wat drinken want de prijzen om te eten op de grote pleinen zijn vaak torenhoog. Maar wie naar Belgie gaat, moet immers wel op zijn minst een keer aan het bekende bier.

Brugge is een echte aanrader voor diegenen die graag een paar dagen ertussenuit gaan of als je op zoek bent naar een leuke dagtrip. Blijf echter niet langer dan twee nachten. Brugge is een kleine stad en na een paar dagen heb je het echt wel gezien. Maar voor die paar dagen is het een andere wereld, alleen dan dicht bij huis.

Lees ook:Historium Brugge opent 25 november haar deuren
Lees ook:Hoteltip: The Morrison Hotel in centrum Dublin
Lees ook:Hotel The Pand in Brugge wint Boutique Hotel Award
Lees ook:Hotel Ventana: genieten in het hart van bruisend Praag
Lees ook:Aanbieding stedentrip naar Parijs

Geen reacties // Reageer