Goedkoop op vakantie in Zeeland

www.johannafotografie.nl

Afgelopen week was ik met mijn vriend op vakantie. De reis was niet een lange, maar wel naar een van onze favoriete bestemmingen binnen Nederland: Zeeland! Waarom kozen wij voor deze bestemming?

Geld

Een van de belangrijkste redenen om een bestemming te kiezen is geld. We hebben net een aantal wat grotere aankopen gedaan en wilden daarom niet teveel geld uitgeven aan een reis. Niet overdreven veel geld uitgeven op terrassen, geen hoofdprijzen betalen voor entreetickets voor dierentuinen of andere attracties en we waren ook niet bepaald van plan om enorm veel geld uit te geven aan een camping.

 

Camping Linda

We kozen voor Camping Linda in Wemeldinge. Een behoorlijk goed onderhouden camping, met goede voorzieningen: schoon sanitair, een campingwinkeltje, een VVV-kantoor en een restaurantje. Het recreatieprogramma was ontzettend gericht op kinderen tot 12 jaar, en dat was wel een beetje een tegenvaller. Ik ben best wel een fan van bingo op de camping, maar helaas…

Ambachtscentrum Goes

In Zeeland is er genoeg te doen zonder dat je ervoor je portemonnee hoeft te trekken. Wij gingen in Goes naar het Ambachtscentrum, een klein bedrijventerreintje waarin de oude ambachten werden tentoongesteld. Er was een kleine weverij, een edelsmid en ook een winkeltje met allemaal poppenhuizen met toebehoren. De mensen die er werken zijn enthousiast over ‘hun’ oude ambacht, en willen er graag over vertellen. Wij vonden het erg leuk om er een tijdje rond te wandelen. Reken niet op een middagvullende bezigheid, met een uurtje is het wel bekeken. Entree wordt er niet gevraagd.

www.johannafotografie.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winkelstraat Meir

Antwerpen ligt op prettige rij-afstand van Wemeldinge, dus een bezoek aan deze prachtige stad konden wij dan ook niet aan ons voorbij laten gaan. Shoppen! Wij gingen naar de wijk Meir, waar het echt prettig shoppen was. H&M, Hema en de Kruidvat afgewisseld met Urban Outfitters, A.S. Adventures (reiswinkel met héle leuke spullen) en Forever 21. Ook voor mensen met de iets minder gevulde portemonnee is het er prima shoppen.

www.johannafotografie.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strand 

Ondanks het brave insmeren kwamen wij toch verbrand terug van het strand. Door het VVV-kantoor werd ons aangeraden dat als we een beetje goed wilden vertoeven op een strand het iets verderop te zoeken, namelijk op het strand Banjaard. Een heerlijk zandstrand, ontzettend schoon! Met mooi weer kun je hier prima de dag doorbrengen!

Goes

Voor een bezoek naar Goes konden we de auto laten staan. Op de fiets was het ongeveer 10 kilometer naar deze stad. Op dinsdag is er markt in Goes, en het was leuk daar even te ‘struinen’, maar het bood geen verrassingen. Goes is wél erg leuk om even te shoppen. Je hoeft er geen superexclusieve winkeltjes te verwachten in het centrum, toch is het er niet vervelend winkelen.

Welke provincie in Nederland is jouw favoriet om op vakantie naartoe te gaan? Wat doe jij eraan om zo weinig mogelijk geld uit te geven op vakantie?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Terschelling
Lees ook:Tips voor de warme temperaturen
Lees ook:Vakantie wordt vaak op bezuinigd
Lees ook:Nederlandse toeristen voelen zich gedwongen naar Egypte te gaan
Lees ook:Foto: zwart-wit Wemeldinge

Geen reacties // Reageer