Over 2 jaar voor 10 euro naar New York met RyanAir

Ryanair denkt eraan om via een dochtermaatschappij lowcost vluchten naar bestemmingen buiten Europa aan te gaan bieden. Volgens Ryanair-topman Michael O'Leary in een interview met het Britse vakblad 'Flight International' zou de nieuwe airline in 2009 of 2010 van start kunnen gaan. In eerste instantie zouden vijf tot zes bestemmingen in de VS vanuit Europa worden aangevlogen. Een ticketprijs vanaf 10 euro of 12 dollar behoort tot de mogelijkheden, maar daar komen wel nog taxen en andere kosten bovenop. Zo moet je betalen voor entertainment (films en computerspelletjes) en kun je aan boord drankjes, maaltijden en duty free artikelen kopen. De nieuwe lowcost-maatschappij gaat op kleinere luchthavens in de VS, zoals Baltimore, Providence en New York Long Island vliegen. Ook in Europa vliegt Ryanair bijna alleen maar op de kleinere luchthavens.

Goedkope transatlantische vluchten worden volgens O'Leary mogelijk dankzij het "open skies"-akkoord dat recent is overeengekomen tussen de Europese Unie en de VS. Vanaf 30 maart 2008 wordt het luchtruim tussen de twee vrijgemaakt.

Ryanair is trouwens niet de enige speler op het terrein: woensdag nog kondigde Zoom Airlines aan dat het vanaf 21 juni een verbinding inlegt tussen Londen (Gatwick) en New York vanaf 189 euro. (belga/hln)

Lees ook:Vliegtickets RyanAir worden duurder
Lees ook:RyanAir-baas wil naar Amerika vliegen vanaf € 10
Lees ook:Voor een tientje naar de VS vliegen met Ryanair
Lees ook:Ryanair stationeert Boeing 737-800 op Eindhoven Airport
Lees ook:Ryanair nu ook vanaf Groningen

Geen reacties // Reageer