Vliegtickets RyanAir worden duurder

RyanAirRyanair, de grootste Europese lowcost airline, zegt dat het voor het eerst in vier jaar van plan is om de ticketprijzen te laten stijgen. In ieder geval zullen de ticketprijzen van en naar Dublin met 10% gaan stijgen, maar mogelijk zullen alle tarieven in Europa omhoog gaan. Dat zegt Michael O’Leary, de baas van RyanAir. De stijging van de tarieven is nodig om de winst op peil te houden nu de uitbreiding van het routenetwerk in een lagere versnelling zit. O’Leary zei tegen de Irish Times dat de tarieven kunnen gaan stijgen vanaf 1 april. Dan start het nieuwe boekjaar van RyanAir.

 

Volgens de RyanAir baas zijn de tarieven het afgelopen jaar met 20% gedaald als gevolg van de recessie. O’Leary vind het dus niet raar dat het komend jaar de tarieven weer wat gaan stijgen. “Maar de stijging is niet meer dan 5% tot 10%”, laat O’Leary weten.  “We zitten in het midden van een recessie en we verwachten dat onze groei zal vertragen. Toen we groeiden, hebben we de prijzen sterk verlaagd We verwachten nu onze winst te doen stijgen door de kosten te drukken en de gemiddelde tarieven te verhogen”, aldus O’Leary. .

Toen andere maatschappijen in de problemen kwamen, bleef Ryanair luid roepen dat ze immuun waren voor de crisis. Het aantal passagiers bleef stijgen. De laatste maanden is Ryanair wel op de grenzen van zijn groei gestoten.

De stijging van de tarieven vanaf de thuisbasis Dublin heeft te maken met verhoogde kosten voor het vliegen van en naar de luchthaven. Dublin Airport berekent hogere kosten aan luchtvaartmaatschappijen en deze worden doorbelast aan de reiziger. RyanAir heeft als reactie op deze verhoging aangekondigd een aantal vluchten vanaf Dublin te gaan schrappen. (bron: Reuters)

Lees ook:Voor een tientje naar de VS vliegen met Ryanair
Lees ook:RyanAir-baas wil naar Amerika vliegen vanaf € 10
Lees ook:Stunt RyanAir: 1 miljoen vliegtickets voor € 8. Boek voor 1 april (geen grap)
Lees ook:Ryanair werkt met Google aan nieuwe manier van tickets boeken
Lees ook:Ryanair gaat vanaf Eindhoven vliegen naar West-Ierland

Geen reacties // Reageer