GGD neemt contact op met mensen vanwege hantavirus

GGD Nederland neemt contact op met alle Nederlanders die in het Yosemite National Park geweest zijn en daar in een met het hantavirus tent hun tijd doorgebracht hebben. De GGD wil de bezoekers van het park attent maken op de risico’s en informeren over de ziekteverschijnselen.

In totaal zijn er 54 Nederlanders in het Nationaal Park geweest. Deze mensen zijn allemaal reeds bekend bij de GGD. De GGD gaat met deze mensen contact opnemen om hen te wijzen op de ziekteverschijnselen. Wanneer het meer dan zes weken geleden in het park zijn geweest vormt het virus geen gevaar meer voor deze mensen, omdat de incubatietijd dan verstreken is.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Nationaal Park met hantavirus blijft open voor bezoekers
Lees ook:Ebolavirus in Uganda is onder controle
Lees ook:Brussels Airlines neemt strikte veiligheidsmaatregelen wegens ebola
Lees ook:Vlucht vertraagd? Claimen! Vliegtuig passagiers hebben recht op schadevergoeding tot € 600 bij vertraging, overboeking of annulering
Lees ook:Op reis naar West-Afrika? Wees waakzaam voor ebolavirus

Geen reacties // Reageer