Eric Corton op mijnenjacht in Cambodja

Vanaf 19 december zullen weer drie DJ’s van 3FM het Glazen Huis op het Neude in Utrecht betreden voor Serious Request. Een week lang opgesloten zitten en zoveel mogelijk requests draaien zonder een hap door je keel te krijgen. Het doel: geld inzamelen voor het opruimen van mijnenvelden in diverse landen. DJ Eric Corton reisde onlangs af naar Cambodja voor het maken van radio en tv opnames in het land waar in 45% van de dorpen mijnenvelden aanwezig zijn. In Cambodja? Ja!

In het land van de Rode Khmer en de tempels van Angkor Wat liggen nog steeds duizenden mijnenvelden. Elke dag valler er doden. Maar er is geen reden om Cambodja als toerist te mijden. Integendeel! Zo lang je op de gebaande paden blijft is het risico minimaal. Het arme land is prachtig en kan het opkomende toerisme goed gebruiken. Cambodja is bekend vanwege het overweldigende tempelcomplex Angkor Wat bij Siem Reap. Hier mag je wel even een paar dagen voor uit trekken om te bekijken. Maar ook Phnom Penh en de dichtbijgelegen ‘killing fields’ zijn zeer de moeite waard om te ontdekken. Cambodja is prima te combineren met een reis naar Thailand, Laos of Vietnam.

Geen plannen om naar Cambodja te gaan? Vraag dan in ieder je request aan bij 3FM!

Lees ook:Avontuurlijke reizen Vietnam, Cambodja & Thailand Singlereizen Groepsreizen
Lees ook:Zwitserland eerste bestemming sinds ziekteverlof Floortje Dessing
Lees ook:Eric Corton gaat strijd aan met kabinetsbeleid en pleit voor hervorming ontwikkelingssamenwerking
Lees ook:Voorlopig geen toeristen in Tibet
Lees ook:Toerisme Midden-Oosten komt slecht op gang

Geen reacties // Reageer