Dode en gewonde toeristen op Inca Trail bij Machu Picchu door modderstroom in Peru

De Argentijnse toeristen sliepen in tentjes langs de Inca Trail toen ze getroffen werden door een modderlawine

Vandaag is bij een aardverschuiving een 20 jarige Argentijnse toerist om het leven gekomen. Drie reisgenoten van de Argentijn raakten gewond. De toeristen liepen de beroemde Inca Trail, de uitdagende en populaire trekking naar de Inca Stad Machu Picchu. Daarmee houdt de ellende in Machu Picchu, de toeristische trekpleister van Peru en tevens één van de 7 wereldwonderen, niet op. De toeristen werden getroffen door een modderlawine, terwijl zij in een tentje lagen te slapen langs de route van de Inca Trail. De politie is bezig de stoffelijke overschotten te bergen.

 

Op een andere plek langs de Inca Trail is een Peruaanse berggids gedood door een modderstroom geraakt. Hij behoorde niet tot de getroffen groep toeristen.

Het is opmerkelijk dat er zich toeristen bevonden op de Inca Trail, terwijl boven op de berg in Machu Picchu, wat het eindpunt van de Inca Trail is, 1950 toeristen gestrand waren. De autoriteiten hadden de Inca Trail al gesloten en hebben toeristen gewaarschuwd de route niet te lopen, omdat dit veel te gevaarlijk is op het moment. Het is echter onbekend of andere toeristen op dit moment onderweg zijn naar Machu Picchu via de Inca Trail. .

Sinds gisteren is het leger bezig de gestrande toeristen vanuit Machu Picchu te evacuëren. Met helikopters worden de 1950 gestrande toeristen naar Ollantaytambo gevlogen, waarvandaan ze doorgaan naar de stad Cusco. De evacuatie neemt behoorlijk wat tijd in beslag, aangezien het om een boel mensen gaat.

Lees ook:Alle gestrande toeristen Machu Picchu in Peru geëvacueerd
Lees ook:2000 toeristen zitten vast in Machu Picchu in Peru door hevige regenval en modderstromen.
Lees ook:Groepsreizen Peru & Bolivia Singlereizen Peru & Bolivia Rondreizen Peru & Bolivia
Lees ook:Inca Trail in Peru; te populaire trekking naar Machu Picchu. Hoe zit het met duurzaamheid?
Lees ook:Toerisme in Peru ingestort door onbereikbaarheid van Machu Picchu

Geen reacties // Reageer