Alarmcentrales: ga de komende 2 weken niet naar Zuid-Frankrijk

overstroming frankrijkAlarmcentrales en de Nederlandse honorair consul ontraden mensen de komende twee weken naar het overstroomde gebied in Zuid-Frankrijk te reizen. De ravage is zo groot dat het gebied de komende weken niet geschikt is voor toeristen. Zo zijn veel campings weggespoeld of ernstig beschadigd geraakt.

Dinsdag werd het departement Var getroffen door uitzonderlijk zware regenbuien. Daardoor onstonden modderstromen die alles op hun weg meesleurden.

Zeker 400 Nederlanders kwamen door het noodweer in problemen. Volgens Buitenlandse Zaken in Den Haag is hun auto, tent of caravan weggespoeld, of zijn ze hun paspoort kwijtgeraakt. Volgens consul Van Santen hebben veel Nederlanders zelf een oplossing gevonden door een hotel te nemen of terug naar Nederland te reizen.

Er zijn 49 personen die nergens heen kunnen omdat al hun spullen en hun auto zijn weggespoeld. Zij worden door de Nederlandse ambassade opgevangen. De ANWB verleent hulp aan 200 mensen in het getroffen gebied. Vandaag beginnen de alarmcentrales met het regelen van vervoer voor Nederlanders die niet op eigen gelegenheid naar huis kunnen, bijvoorbeeld doordat hun auto is weggespoeld.

Lees ook:Nog 22 Nederlanders vermist in Chili, MinBuZa roept Nederlanders op contact op te nemen
Lees ook:Floortje Dessing aangereden in Australië
Lees ook:Nog 18 Nederlandse toeristen vermist op Haiti
Lees ook:Oranje fans reizen massaal af naar Basel voor Nederland-Rusland
Lees ook:Doden door aardverschuivingen op Flores

Geen reacties // Reageer