Toeristen zien Griekenland nog steeds zitten

Geld tekort maar aandacht nog zeker niet. Griekenland is ondanks de financiële perikelen nog steeds in trek bij toeristen en even populair als andere jaren. De recente berichten over een mogelijk faillissement van het land leiden nog niet tot vragen of annuleringen.

,,Business as usual”, zo vertelde een woordvoerster van TUI Nederland. ,,Griekenland is dit zomerseizoen opnieuw een van onze meest populaire bestemmingen.

Uit cijfers van brancheorganisatie ANVR blijkt dat Griekenland dit zomerseizoen na Spanje de meest populaire vliegbestemming is. Het aantal boekingen lag dit jaar 5 procent hoger dan in 2010, terwijl het totaal aantal vliegreizen met 4 procent groeide.

De brancheorganisatie merkt dan ook niets van eventuele twijfels over Griekenland, zei een woordvoerster. Reisorganisaties zijn volgens haar ook niet bezig met scenario’s voor het geval de financiële situatie in Griekenland verergert en het betalingsverkeer bijvoorbeeld zou stokken. ,,Dergelijke situaties vallen in principe niet onder de verantwoordelijkheid van de touroperator. Daar moeten reizigers zichzelf op voorbereiden. De organisaties kijken vooral of de reis uit veiligheidsoverwegingen kan worden uitgevoerd.”

TUI voorziet ook geen problemen met de accommodaties die voor volgend jaar worden vastgelegd. ,,We kijken altijd goed naar de draagkracht van de hotels waarmee we zaken doen. Dat is bij Griekenland niet anders dan voor andere landen. De toeristische sector wordt daarnaast aanzienlijk minder geraakt door de crisis dan andere sectoren.”

Bron: beursduivel.be

Lees ook:Nederlanders nog niet bezig met vakantie
Lees ook:Nederlanders boeken massaal zomervakantie
Lees ook:We durven weer naar Griekenland
Lees ook:Transavia gaat reorganiseren om concurrerend te blijven
Lees ook:Griekenland minder populair bij toeristen

Geen reacties // Reageer