Duizend Belgische jongeren doen mee met reizend festival/liftwedstrijd

routedusoleil.org

routedusoleil.org

In 2010 werd voor het eerst de liftwedstrijd Route du Soleil georganiseerd vanuit België. Dit jaar is de vijfde editie van de wedstrijd, en is de wedstrijd niet alleen meer de strijd om als eerste op een bestemming aan te komen, maar is het een enorm reizend festival geworden. De lifters vertrekken komende vrijdag, deelnemers aan de roadtrip vertrekken zaterdag. In vijf etappes en evenveel dagen reizen gaan de deelnemers naar het zuiden van Frankrijk. Op iedere locatie zijn er in de namiddag en ‘s avonds concerten. Iedere dag zijn er prijzen te winnen, en aan het einde van de reis wordt er een hoofdprijs weggeven die er niet om liegt: een wereldreis voor twee personen.

Voor het eerst is liften niet verplicht. Het is ook mogelijk om met een zo creatief mogelijk voertuig de reis af te leggen. Deelnemers van de roadtrip moeten onderweg opdrachten uitvoeren.

De vijf start- en stopplaatsen zijn op zich ook al bijzonder genoeg om te bezoeken. Zo wordt er overnacht bij historische forten, kastelen en plekjes bij de rivier. De eindlocatie is een stierenarena aan de Middellandse Zee.

Vijf jaar geleden deden er driehonderd jongeren mee met de liftwedstrijd. Dit jaar doen meer dan duizend jongeren uit heel België (en een aantal Nederlanders) mee aan de Route du Soleil. Inschrijven voor het festival van dit jaar is niet meer mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.routedusoleil.org.
Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Festivals wereldwijd: ‘Dode Zee Ultramarathon’
Lees ook:Naakte mannen op zoek naar hout?
Lees ook:Festivals wereldwijd: World Bodypainting Festival
Lees ook:Vacature: Wereldreiziger gezocht, riant salaris!
Lees ook:Wandelparadijs Gran Canaria organiseert wandelfestival

Geen reacties // Reageer