Festivals wereldwijd: World Bodypainting Festival

Noem de woorden naakt, kunst en festival en je hebt de perfecte ingrediënten voor een van ‘s werelds interessantste festivals; het World Bodypainting Festival in Oostenrijk. Het festival waarbij bodypainters van over de hele wereld de meest prachtige kunstwerken maken op naakte lichamen gaat vandaag van start in het Oostenrijkse Seeboden.

Wereldkampioenschap

Uit 44 landen komen bodypaintartiesten om hun kunsten te vertonen aan een publiek van tienduizenden bezoekers. Er worden wedstrijden georganiseerd tussen de artiesten, je kunt er je ogen uitkijken bij fashionshows en er spelen bands en dj’s. Ook wordt er gestreden om de felbegeerde wereldtitel, in vijf verschillende categoriën, te weten: Brush/Sponge, Airbrush, Special effects, World Fluoro Award (voor UV effects) en Facepainting.

Workshops

Voor beginnende bodypainters zijn er workshops te volgen en ook fotografen kunnen een speciaal kaartje kopen waarmee te toegang krijgen tot speciale fotografieworkshops, en tevens mee kunnen doen met de wedstrijd voor de titel World Bodypainting Photo Award 2012.

Het festival duurt nog tot en met 8 juli.

Heb jij je wel eens laten bodypainten? Zou het je leuk lijken om het World Bodypainting Festival te bezoeken?

 

 

Lees ook:Festivals wereldwijd: Circuit Festival Barcelona
Lees ook:Festivals wereldwijd: Lorient Inter-Celtic Festival
Lees ook:Festivals wereldwijd: Temple Bar Trad Festival in Dublin
Lees ook:Italie actie bij Air Berlin, tot 30% korting op vliegtickets
Lees ook:Boeing 747 gepresenteerd met daarop draak Smaug uit The Hobbit

Geen reacties // Reageer