Festivals wereldwijd: Circuit Festival Barcelona

Denk aan gay-party’s en 9 van de 10 mensen zal de Gay Pride noemen. Er zijn echter veel meer festivals voor gay’s en lesbiennes te vinden over de hele wereld. Daarvan vindt in Barcelona begin augustus een van de grootste gay-festivals plaats, genaamd het Circuit Festival.

Grootste Europese Gay-Festival

De vijfde editie van het Circuit Festival vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 13 augustus op verschillende locaties in Barcelona. Het Circuit Festival is enorm populair; in 2008 kwamen er 35.000 mensen op af, in 2010 waren dit er 55.000 en de organisatie verwacht dit jaar 65.000. Daarmee is het het grootste gay-festival van Europa. Het festival bestaat uit twee onderdelen: Circuit Festival voor gaymannen en jongens en Girlie Circuit Festival voor de dames.

Spuiten en Slikken

Nicolette Kluijver van Spuiten en Slikken van BNN bezocht vorig jaar het Circuit Festival om te kijken hoe gay-vriendelijk Barcelona is. Klik hier om de aflevering terug te zien en te proeven van de sfeer van het festival.

Lijkt het jou leuk om het Circuit Festival in Barcelona te bezoeken? Ben je er al eens geweest? Kun je het aanraden aan vrienden en familie?

Volg Travel.blog.nl ook op Twitter, Facebook en Bloglovin!

Lees ook:Festivals wereldwijd: Lorient Inter-Celtic Festival
Lees ook:Festivals wereldwijd: Festival of Lights Berlijn
Lees ook:Komend weekend bierfestival in Barcelona
Lees ook:Festivals wereldwijd: Curaçao North Sea Jazz Festival
Lees ook:Festivals wereldwijd: Temple Bar Trad Festival in Dublin

Geen reacties // Reageer