Topless zonnen, waar kan het wel en waar niet?

Badkleding is in eerste instantie een kwestie van smaak, maar er zijn wereldwijd ook grote culturele verschillen over het gaat over badmode. In Nederland is het volledig geaccepteerd om topless te zonnen, wil je volledig naakt zonnen dan zal je een gedeelte van het naaktstrand op moeten zoeken. Hieronder een overzicht hoe de cultuur is in andere landen.

Frankrijk

In Frankrijk gelden over het algemeen dezelfde regels als in Nederland als het over openbaar zonnen gaat. Wel is het zo dat in de zwembaden een strakke zwembroek verplicht is voor de mannen. Het is handig om dit te weten zodat je van te voren een geschikte zwembroek kan kopen.

Italië

In 2005 is er in Italië een aparte regel in de wet komen te staan over het topless zonnen. Het is in de wet vastgelegd dat het vrouwen toegestaan is om topless te liggen op het strand. Het is echter verboden om topless rond te lopen en te zwemmen.

Brazilië

In Brazilië is topless zonnen niet verboden, maar het wordt wel als uitdagend gezien. Wat voor ons Nederlanders erg vreemd is, omdat de Braziliaanse vrouwen het normaal vinden om in string bikini’s rond te lopen. Iets wat in Nederland en Europa als uitdagend wordt beschouwd.

Griekenland

In het religieuze Griekenland is het ongewenst om topless te zonnen aan stranden die dichtbij een stad of dorp liggen. Deze stranden worden veelal als familiestranden gezien. Op toeristische plekken is het gewoon mogelijk om zonder bovenstukje te zonnen.

Cariben

Het is een droombestemming voor velen, maar hoe is het gesteld met de tolerantie ten opzichte van topless zonnen? Op de meeste eilanden in de Caribische Zee, zoals Trinidad en Barbados, is naakt of topless zonnen op de openbare stranden officieel verboden. Maar op andere eilanden, zoals Martinique en Puerto Rico, is het op bepaalde plaatsen wel mogelijk.

Dubai

Het Midden-Oosten en met name Dubai wordt als vakantiebestemming steeds populairder. In deze regio is de meerderheid van de bevolking islamitisch, wat inhoudt dat je absoluut niet naakt of topless mag zonnebaden. Bij hotelstranden kan je gewoon zwemkleding dragen, maar liever een badpak dan een bikini. Op de openbare stranden is dit vaak zelfs niet eens toegestaan. Dubai vormt daarop een uitzondering, maar vrouwen in bikini trekken erg veel aandacht.

Zon jij altijd topless of trek je toch liever een bovenstukje aan?

Lees ook:Geen blote borsten meer in Sydney op het strand?
Lees ook:Flitspaalsignalering; waar mag je er gebruik van maken en waar niet?
Lees ook:Het beste bereikbaar – backpackers bestemmingen 2011
Lees ook:Eind 2013 cruises naar Verenigde Arabische Emiraten
Lees ook:Boetes voorkomen met de juiste hulpmiddelen op reis

Geen reacties // Reageer