Geen cash geld, maar pinnen in winkels in heel Europa

Als gevolg van nieuwe Europese regels voor betalingsverkeer kunnen consumenten steeds vaker in het buitenland betalen met hun pinpas. Inmiddels hebben bijna alle Nederlanders een pinpas met het blauw-rode Maestro® logo, waarmee ze terecht kunnen bij talloze winkels in het buitenland. Een groeiend aantal winkels in Nederland en het buitenland voert het Maestro® logo; wereldwijd nu 12 miljoen. Omdat vakantiegangers in heel Europa en daarbuiten kunnen pinnen, is er geen reden meer om met veel contant geld op zak te lopen. Dat maakt de vakantie wel zo veilig. Bovendien is pinnen in winkels in de eurozone kosteloos.

Nederlandse consumenten kunnen met hun pinpas betalen bij alle winkels waar ze het Maestro® logo aantreffen. Onderweg bij het pompstation, bij de lokale hypermarché of afrekenen op een zonnig terrasje, kan nu, net als thuis, met de pinpas.

De website van Maestro® biedt vakantiegangers nu een overzicht van de belangrijkste en drukste Europese vakantieroutes. Langs deze routes kunnen Nederlanders op  talloze lokaties met hun pinpas betalen. En als ze de files willen vermijden, kunnen ze een afslag nemen om inkopen te doen voor de lunch bij een lokaal supermarktje met het Maestro logo en betalen met hun pinpas.

Om consumenten op de hoogte te stellen van de veiligheid en het gemak van pinnen in het buitenland, staan er op drukke dagen Maestro®-teams langs de snelwegen naar het zuiden. Op de dagen voor de belangrijkste vertrekdata zal Maestro® tips geven via reiswebsites en social media over alternatieve routes en plaatsen waar de pinpas op de verschillende drukke routes kan worden gebruikt.

Bijna alle Nederlanders hebben naast een magneetstrip een chip op hun pinpas om skimming tegen te gaan. In het buitenland kunnen Nederlanders nu al bij veel winkels betalen met de chip op de pinpas in plaats van met de magneetstrip. In Nederland zal dit later dit jaar ook bij steeds meer winkels kunnen.

Het overgrote deel van de Nederlanders heeft een pinpas die is voorzien van het blauw-rode Maestro® logo. Maestro® is het debit card merk van MasterCard; betalingen worden direct van de betaalrekening van de kaarthouder afgeschreven. Met Maestro® op de pinpas kunnen consumenten in binnen- en buitenland betalen bij alle winkeliers die Maestro® accepteren. Een klein aantal kaarthouders die nog geen Maestro® of chip op hun pinpas hebben, krijgen in de nabije toekomst een nieuwe pinpas van hun bank. Dat gebeurt in principe als de geldigheidsdatum van de pinpas verstrijkt.

Lees ook:Pinpassen Rabobank geblokkeerd voor buiten Europa
Lees ook:Kinderen niet meer in paspoort ouders
Lees ook:Bij Vueling voortaan ook met IDEAL betalen
Lees ook:Micazu wint thuiswinkelaward
Lees ook:Garantiefonds is 20 miljoen kwijt aan Oad-klanten

Geen reacties // Reageer