Overnachten in vuurtoren Kroatië

‘Op een onbewoond ei-hei-hei-land’; het is het lied over de droom van velen. Ooit, een tijdje, doorbrengen op een eiland waar je niemand anders tegenkomt dan zeemeeuwen, waar je alleen het geluid hoort van het water dat tegen de rotsen aan klettert en waar je eens even heerlijk tot je zelf kunt komen. Het is een droom die uit kan komen; in het Kroatische Istrië zijn verschillende eilandjes waar alleen een vuurtoren staat. In een aantal van deze vuurtorens kun je overnachten.

Istrië

Van de negen vuurtorens in Istrië zijn er vier waar je zou kunnen overnachten. Zo ligt het eilandje Porer op 2,5 kilometer voor de kust. Voor het compleet onbewoonde gevoel is het misschien niet het meest geschikte eiland, er zijn namelijk niet een, maar twee appartementen in de vuurtoren. Wel worden de meest fantastische uitzichten over de Adriatische Zee gegarandeerd. En zeg nou zelf, is het geen plaatje? En wil je dan toch echt alleen zijn, dan huur je toch twee appartementen? In het laagseizoen kost een overnachting in deze vuurtoren 69 euro.

Heb jij wel eens overnacht in een vuurtoren? Of op een onbewoond eiland? Wat lijken jou de voor- en de nadelen van het verblijven op een eiland waar niemand woont?

Lees ook:Het hele jaar kamperen in Kroatië
Lees ook:Kamperen op een vlot in Flevoland
Lees ook:Appartementen checken via Wimdu
Lees ook:Spaanse hotelketen Room Mate gaat strijd aan met Airbnb
Lees ook:Overnachten in een wijnvat

1 Reacties // Reageer

One thought on “Overnachten in vuurtoren Kroatië

  1. Michael

    Ik heb wel eens gekeken wat het in Nederland kost. Dat is bijna 4x zo duur dan de 69 euro die het hier in het naseizoen kost. Lijkt me heel gaaf dit!

      /  

Comments are closed.