Social Travelling dé trend van zomer 2012

Voornamelijk singles die het zat zijn om met wéér dezelfde vriendengroep of wéér een groepsreis op reis te gaan kiezen tegenwoordig meer en meer voor het social travelling. Maar ook bij andere groepen wordt het steeds populairder. 

Lokale trends

Bij social travelling kun je op een goedkope, avontuurlijke manier een stad/land/gebied bezoeken. Door middel van overnachten bij een local (via bijvoorbeeld Wimdu of AirBnB) ontdek je de mooiste plekjes, de beste restaurants en ontdek je de leukste winkels. Gegarandeerd dat je niet je heil hoeft te zoeken bij de reisgids die alleen Manneke Pis of de Eiffeltoren aanraden, je huisbaas weet veel betere hotspots.

In opmars

De verwachting is dat het social travelling nog een flinke boost gaat krijgen de komende jaren. Voor veel mensen is het idee van een particulier appartement nog even wennen, of men is nog niet helemaal bekend met de websites die dit leveren. Aan de naamsbekendheid van onder andere Wimdu en AirBnB wordt momenteel flink gewerkt. Voornamelijk het financieel aspect kan behoorlijk wat mensen aanspreken.

Kies jij het liefst voor een ‘kant-en-klaar’ hotel of ben je wat avontuurlijker ingesteld en sta je te trappelen om bij locals in te trekken voor een weekje?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:AirBnB vertaald naar het Nederlands
Lees ook:Amsterdam gaat het verhuurders Airbnb en Wimdu lastiger maken
Lees ook:Appartementen checken via Wimdu
Lees ook:Hotels niet blij met particuliere verhuurders van kamers en appartementen
Lees ook:Wanneer je woning via AirBnB verhuren verandert in een nachtmerrie..

Geen reacties // Reageer