Hotels niet blij met particuliere verhuurders van kamers en appartementen

Voor de reiziger met een kleinere portemonnee is het een uitkomst; kamers huren bij particulieren via websites als Wimdu of AirBnB. Afgelopen weekend nog verbleef ik in een kamer in Brugge (waarover later meer) gehuurd via AirBnB, en ik ben absoluut enthousiast over het concept bekeken vanuit het belang van de reiziger. Koninklijke Horeca Nederland en hoteliers zijn minder enthousiast over de verhuur van particuliere kamers en appartementen. 

Reputatieprobleem

Hotels hebben volgende de KHN hinder van de particuliere verhuurders, niet alleen vanwege het wegblijven van toeristen die kiezen voor de goedkopere kamers, maar ook de reputatie van hotels staat op het spel. De KHN verwijst naar een brand in Amsterdam waarbij doden zijn gevallen. In deze woning werden kamers verhuurd, maar door mensen in de omgeving werd dit verkeerd geïnterpreteerd waardoor er geroepen werd dat er een hotel was afgebrand.

Brandveiligheid

Hotels voldoen aan allerlei eisen omtrent brandveiligheid. Particulieren daarentegen hebben geen keuringen waardoor zij moeten komen voordat zij hun woningen mogen verhuren. De Horecabranche eist maatregelen tegen de verhuurwebsites waar duizenden particulieren hun woningen op verhuren aan toeristen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Amsterdam gaat het verhuurders Airbnb en Wimdu lastiger maken
Lees ook:AirBnB vertaald naar het Nederlands
Lees ook:Spaanse hotelketen Room Mate gaat strijd aan met Airbnb
Lees ook:Wanneer je woning via AirBnB verhuren verandert in een nachtmerrie..
Lees ook:120 illegale hotels gesloten in Amsterdam

Geen reacties // Reageer