Australië te duur? Alternatieve bestemmingen voor backpackreis

De ultieme bestemming voor backpackers is al jarenlang Australië. Alleen kleven er steeds meer nadelen aan een verblijf in Australië, die voornamelijk te maken hebben met het reizigersbudget. Zo zijn boodschappen bijna onbetaalbaar, een krat bier zo’n 25 euro en ook de prijzen voor een visum gaan fors omhoog van 280 dollar naar 360 dollar. Nou is het natuurlijk ook wel een beetje de bedoeling van backpacken om met zo weinig mogelijk geld zoveel mogelijk leuke dingen te doen, maar op deze manier wordt een verblijf in Australië er natuurlijk niet aantrekkelijker op. Wij zochten vijf goedkopere alternatieven om te backpacken:

1. Afrika

Ben je avontuurlijk ingesteld, niet erg gesteld op luxe en heb je voornamelijk veel geduld? Dan is Afrika de bestemming voor jou om te backpacken! Ga op safari, reis met het openbaar vervoer (heb geduld), beklim de Kilimanjaro, ga op zoek naar apen in Rwanda, drink Zuid-Afrikaanse wijnen en als je de mogelijkheid krijgt: slaap bij lokale bevolking. Het kost je niks maar je leert er een hele hoop van. Vergeet ook vooral niet Madagaskar!

2. Zuid-Amerika

Een tijdje geleden de serie Panamericana Road Trip gezien? Wanneer je deze weg van 16.000 kilometer volgt en hier en daar de zijpaden inslaat, zal je de reis van je leven maken. Koop in Argentinië een auto en reis het hele continent door. In de voorbereiding is het wel belangrijk om rekening te houden met verschillende klimaten. De Panamericana loopt van Argentinië naar Chili, Bolivia, Peru en Ecuador eindigt in Colombia. Om je reis compleet te maken kun je er op het einde nog een tripje naar een eiland als Jamaica of Curacao aan vastplakken.

3. Oost-Europa en de Baltische Staten

Mocht je geen zin hebben om ver te vliegen is Oost-Europa een fantastische bestemming waar je bovendien goedkoop kunt verblijven en in je onderhoud kunt voorzien. Bestemmingen die in opkomst zijn zijn Albanië, Georgië, Macedonië en Oekraïne. Wanneer je door kunt reizen naar de Baltische Staten bezoek dan zeker de hoofdsteden van Estland, Letland en Litouwen. Hier kun je prima op stedentrip zonder dat je wordt doodgegooid met lelijke souvenirs en voor de voeten wordt gelopen door hordes toeristen.

4. Zuidoost-Azië

Wereldsteden als Singapore, luieren aan de fijnste stranden in Indonesië en cultuursnuiven in Vietnam. Zuidoost-Azië heeft een veelzijdigheid waar je u tegen kunt zeggen en bovendien de mooiste souvenirs voor mee naar huis. Zuidoost-Azië is al enorm in trek bij backpackers, velen eindigen hun backpackavontuur door Australië in Zuidoost-Azië. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan een van de onbewoonde eilandjes, waar je je even in de zevende hemel waant!

5. Transsiberië Express

Toch nog een dure bestemming in de lijst, de Trans-Siberië Express. Het spoor van deze treinreis is aangelegd in 1891 en werd voor het eerst in gebruik genomen in 1898. Waar de  Trans-Siberiëlijn stopt is het mogelijk verder te reizen naar Mongolië en China. Ondertussen is het mogelijk om hier en daar uit te stappen en de omgeving te verkennen. De treinreis valt te doen in een paar weken tijd, beter is het om er langer voor uit te trekken om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van de omgevingen en de eindbestemming.

Zelf heb ik jammer genoeg nog niet de kans gekregen om er een aantal maanden of langer op uit om te gaan backpacken, maar het staat nog wel op mijn verlanglijstje. Heb jij je droom al waar kunnen maken of hoop je dat ooit nog te kunnen doen? Welke bestemming zou jij het liefst bezoeken voor een backpackreis? Zou je nog naar Australië gaan nu het er steeds duurder wordt?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Backpacken in Australië steeds duurder
Lees ook:Vietnam hotspot van 2007 ?
Lees ook:Hanoi goedkoopste backpackbestemming
Lees ook:Wereldradar.nl handige website voor lage budgetten
Lees ook:Waarbenjij.nu krijgt nieuwe lay-out

1 Reacties // Reageer

One thought on “Australië te duur? Alternatieve bestemmingen voor backpackreis

  1. Sander

    Ik zou zeker naar Australië willen, maar op nummer één staat voor mij toch wel Thailand en de omliggende landen. Mooie blog trouwens.

      /  
  2. Pingback: Hanoi goedkoopste backpackbestemming | Travel

Comments are closed.