Inca Trail in Peru; te populaire trekking naar Machu Picchu. Hoe zit het met duurzaamheid?

Sinds Machu Picchu is verkozen tot een van de 7 wereldwonderen willen steeds meer mensen een bezoek brengen aan deze unieke Inca stad. Eerder kon je al lezen dat deze verkiezing de ondergang zal worden van Machu Picchu. Nederlandse reisorganisaties merken sinds de verkiezing tot wereldwonder een enorme toename in de vraag naar de bekende Inca Trail, een 4-daagse trekking met als hoogtepunt het bezoek aan Machu Picchu. Per dag mogen worden maar maximaal 500 mensen toegelaten op de Inca Trail om te voorkomen dat deze Trail platgestampt wordt en dus ten onder gaat. De Peruaanse autoriteiten doen er alles aan om deze trekking duurzaam aan te bieden, zodat je over 10 jaar nog steds kunt genieten van de prachtige Inca Trail. Ondertussen zijn er talloze aanbieders van de Inca Trail die proberen de regels te ontduiken.

 

Wanneer je op reis gaat naar Peru is de Inca Trail naar Machu Picchu een van de hoogtepunten. Onder reizigers die deze trekking willen doen leven er altijd een hoop vragen.  Vragen over beschikbaarheid, garantie en wat als het vol zit? Er is veel onduidelijkheid omtrent het reserveren van de Inca Trail. Vandaar een korte uitleg over de situatie en de reserveringsmogelijkheden.

Er zijn in Cusco zo’n 1500 aanbieders van de Inka Trail, 250 hiervan zijn legaal geregistreerd, dit is 16.7% van het totaal en 25 hier weer van werken volgens de regels. Dit is 10% van de legaal geregistreerde aanbieders en 1.7% van het totaal. “Volgens de regels” werken betekent belasting betalen, voldoen aan de vakbondseisen voor dragers (minimum salaris, eten en onderdak tijdens de trek, en het maximaal te dragen gewicht per drager niet overschrijden, o.a.), ecologisch verantwoord te werk gaan, gegenereerd afval mee terugnemen naar Cusco, actieve deelname aan het schoonhouden van de Inca Trail (o.a. de jaarlijkse grote schoonmaak in Februari) en passagiers inlichten over de noodzaak van het schoonhouden van de trail en dit tijdens de trek ook actief implementeren en constante kwaliteitscontrole van het geleverde produkt. Alle bedrijven die zich hieraan houden krijgen een Eco-vignet. Per dag worden er maar 500 mensen toegelaten op de Inca Trail en reserveren van de Inca Trail kan alleen op basis van een non-refundable deposit en volledige paspoortgegevens. Vanwege het maximaal aantal van 500 mensen per dag moet je de Inca Trail ruim van te voren boeken (6 maanden is aanbevolen).

Naast de bekende Inca Trails (2 of 4 daagse trekking) zijn er een aantal alternatieve Trails die vaak veel mooier zijn dan de bekende Inca Trail. Het enige nadeel is dat je bij de alternatieve trails niet lopend boven komt, maar altijd nog per trein naar Machu Picchu reist. De Alternatieve trails zijn wel beter beschikbaar dan de Inca Trail. Klik hier voor een overzicht van alternatieve trails.

Lees ook:Dode en gewonde toeristen op Inca Trail bij Machu Picchu door modderstroom in Peru
Lees ook:Groepsreizen Peru & Bolivia Singlereizen Peru & Bolivia Rondreizen Peru & Bolivia
Lees ook:Alle gestrande toeristen Machu Picchu in Peru geëvacueerd
Lees ook:Weg met BNN radio over de Inca Trail in Peru
Lees ook:Negatief reisadvies voor Peru. Machu Picchu blijft dicht tot begin april.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Inca Trail in Peru; te populaire trekking naar Machu Picchu. Hoe zit het met duurzaamheid?

  1. Pingback: Groepsreizen Peru & Bolivia Singlereizen Peru & Bolivia Rondreizen Peru & Bolivia | Travel

  2. Pingback: Weg met BNN radio over de Inca Trail in Peru | Travel

  3. Pingback: “Het was een drama in Machu Picchu!” De Nederlandse Ragnhilde van Dijk als laatste geëvacueerd uit Aguas Calientes | Travel

  4. Pingback: Toerisme in Peru ingestort door onbereikbaarheid van Machu Picchu | Travel

  5. Edwin

    Dit is echt complete onzin,
    waar haal je deze cijfers vandaan.
    Alle oficiele operators in totaal 250 werken volgens hele strenge regels opgelegd door het INC.
    1 keer in de fout en je raakt je licentie kwijt.

    AUB geen onzin verkopen

      /  

Comments are closed.