De meest waardevolle souvenirs zijn vaak niet te koop

DSC_0013Nu Nederlanders massaal op vakantie zijn naar het buitenland komen er de komende maanden ook massaal allerlei buitenlands prullaria ons land binnen. Souvenirs, toeristen zijn er gek op. Shotglaasjes, flessenopeners, ansichtkaarten, foute t-shirts, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te koop op je vakantiebestemming. Maar om nou te zeggen dat een prachtig houtgesneden beeldje in Afrika, waar op de onderkant nog te leven valt dat het in China gemaakt is, van waarde is? Lonely Planet vroeg op Facebook aan hun fans wat voor hun nou de meest waardevolle souvenirs waren die zij meenamen van reizen, en wat bleek? Van de zes antwoorden die het meest naar voren kwamen, kun je er maar liefst vijf niet kopen. Klik op ‘Lees verder’ voor de populairste souvenirs.

Een reispartner: onbetaalbaar, maar oh zo waardevol wanneer je op reis iemand tegenkomt waarmee het klikt en waarmee je verder wilt reizen.

Ervaringen: Elke reis doe je nieuwe ervaringen op waar je de rest van je leven verder op kunt teren.

Een ongeluk: Één van de beste souvenirs is een litteken, opgelopen bij een ongeluk in een ver land. Een beet van een vreemd dier of een scooterongeluk in Thailand is op het moment zelf heel vervelend, maar kan later mooie verhalen opleveren thuis.

Tatoeages: het enige souvenir wat met geld te koop is. Misschien wel het beste souvenir na een lange wereldreis. Het weegt in ieder geval niets!

Een geschenk van een vreemde: Één van mijn mooiste souvenirs is een handgeschreven briefje van een leeftijdgenootje in Malawi. Ook een plastic flesje met verschillende kleuren zand, gekregen van de gids in Eilat, is voor mij erg waardevol.

Toevallige souvenirs: Je komt thuis van je reis, pakt je koffer uit, en je blijkt per ongeluk een bijzondere steen in te hebben gepakt. Zo’n toevallige souvenir is voor mij het recept van medicijnen die ik in Jamaica moest slikken. Blijkt in Nederland nergens meer toegediend te worden!

Wat is jouw mooiste souvenir?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Fotowedstrijd: mijn bijzondere souvenir!
Lees ook:Originele souvenirs uit Lilongwe
Lees ook:Vakantie Top 10; de mooiste plekken ter wereld
Lees ook:kijken, kijken… niet kopen!
Lees ook:Stempels sparen met paspoortapp

Geen reacties // Reageer