La Coruña; ideaal voor stedentrip

Momenteel ben ik net thuis vanuit het prachtige La Coruña, een stad in het Noorden van Spanje. Een weekendje vol sfeer, tapas, fietstochtjes op een Johnny Loco, shoppen, conventies, prachtige uitzichten en zo veel meer! Een verslag.

Weersomstandigheden

La Coruña staat niet echt bekend om zijn warme temperaturen en het fantastische weer, maar vol goede moed heb ik mijn tas volgepropt met korte broeken en t-shirtjes. Mooi weer is af te dwingen, dacht ik. Dat dit een misverstand is blijkt. De stad ligt aan de kust, waardoor er een frisse zeewind door de stad waait. Blij dat ik toch ook een spijkerbroek en jas meegenomen heb!

Tapas

Spanje staat bekend om zijn tapas. In La Coruña strijden momenteel veertig restaurants om een titel betreft de beste tapas. Daar proeven wij ook graag een hapje van mee! Vrijdagavond bezochten we een restaurant waar we mochten genieten van lekkere hapjes met een wijntje erbij. La Coruña heeft veel restaurantjes, wij bezochten een restaurant nabij het Maria Pitapaleis.

Maria Pitapaleis

Zenith Hotel

We overnachten in het Zenith Hotel, dat vier sterren heeft. Nette kamers, een zeer uitgebreid ontbijt, fijne badkamer en gratis Wifi! Het hotel ligt zeer centraal gelegen, vlakbij het shopping centre van La Coruña. Het is tevens een prima uitvalsbasis voor bezoekers van bedevaartsoord Santiago de Compostello, dat 75 kilometer onder La Coruña ligt.

Vuurtoren 

De Torre de Hercules van La Coruña is de oudste vuurtoren van Europa en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De toren is meer dan 1900 jaar oud. Het is de oudste Romeinse vuurtoren die nog steeds in gebruik is. Het is er mogelijk om met een gids naar de toren te gaan die vertelt over de historie van het eeuwenoude gebouw. Helaas konden we niet in de toren kijken, aangezien er werkzaamheden gaande waren.

Shoppen

In La Coruña kan je heerlijk shoppen. Zelf houd ik er altijd van om met dingen thuis te komen die je in Nederland niet tegen kunt komen. En het liefst een beetje goedkoop. Dat is in La Coruña prima mogelijk. Tussen de duurdere designwinkels vind je ook boetiekjes met goedkopere- of tweedehands kleding. Een aanrader is Vintage & Coffee, heel leuk aangekleed, betaalbare tweedehands kleding en centraal gelegen in de stad. Zelf kocht ik bij een antiquariaat een boekje met fotokunst voor maar 3 euro, en een oude zwart-witfoto van de stad voor 3,95.

 

 

 

 

 

 

Boodschappen

In een supermarkt stond ik voor de kassa met koekjes. Wat bleek, die had ik eerst moeten wegen! De vrouw achter de kassa was zo vriendelijk om het voor mij te doen, en 15 cent was de schade die ik voor de koekjes moest betalen. Een flesje water kostte 16 cent. Red Bull 1,20. Allemaal spotgoedkoop in vergelijking met Nederland. Erg leuk om te bezoeken is een vismarkt! La Coruña ligt aan zee, wat het een walhalla maakt voor liefhebbers van vis, schelpdieren en ander voedsel uit de zee. Ook bij de restaurants kun je genieten van allerlei soorten vis, kreeft en schelpen.

 

 

 

 

 

Manga-beurs

Onze gids van het verkeersbureau van La Coruña raadde me een manga-expo aan. Deze vond plaats in Expo Coruña. Manga is een Japanse striptekenkunst. Ik had geen idee wat ik kon verwachten bij het bezoeken van deze beurs, maar het bleek erg leuk te zijn! Bezoekers gaan veelal verkleed als populaire stripfiguren/figuren uit games (wat nauw samenhangt). Mensen gamen er met elkaar, eten sushi, er werd opgetreden door een bandje en je kon allerlei soorten spullen kopen die samengaan met de striptekenkunst. Een beetje raar was het wel om als toeschouwer rond te lopen bij deze expo. Volwassen mannen die elkaar te lijf gaan met plastic zwaarden zie je natuurlijk niet dagelijks, evenals jongeren verkleed in Pokemonpakken.

 

 

Vliegen

Wij vlogen naar La Coruña, via Barcelona, met Vueling. Vueling is een Spaanse luchtvaartmaatschappij die vanaf juni rechtstreekse vluchten, vanaf 120 euro, aanbiedt naar deze Spaanse stad. Vueling vliegt momenteel op 45 bestemmingen. Klik hier om te zien welke.

 

 

Lees ook:Mijn eerste persreis!
Lees ook:Voor drie tientjes naar Spanje, maar wees snel!
Lees ook:Pisa gaat toeristen bedriegen met tweede ‘scheve’ toren
Lees ook:Bij Vueling voortaan ook met IDEAL betalen
Lees ook:Vueling heeft 50 miljoen passagiers vervoerd

Geen reacties // Reageer