Vakantie naar Afghanistan in Nationaal Park Band-e-Amir

Het loopt er nog niet storm, het enige Nationale Park in Afghanistan. In Band-E-Amir is het echter prachtig. Zes prachtige helderblauwe meren te midden van rood-bruine rotsen moeten in Afghanistan toeristen gaan trekken. Het Nationaal Park ligt in de provincie Bamiyan, de enige provincie in Afghanistan met een vrouwelijke bestuurder.

Scholen voor meisjes

In de provincie Bamiyan vernielde de Taliban nog maar enkele jaren geleden de historische enorme boeddhabeelden waar de regio om bekend stond. Tegenwoordig is de regio vooruitstrevend, de vrouwelijke bestuurder Habiba Sarobi hoopt dat de regio meer toeristen gaat trekken waardoor er in de toekomst scholen gebouwd kunnen worden waar ook meisjes naartoe zullen kunnen.

Prachtige natuur

Vooralsnog komen er voornamelijk toeristen uit Afghanistan zelf. Toeristen uit het buitenland komen er nog weinig. Maar zeg nou zelf, als je even vergeet hoe het er in de rest van Afghanistan aan toegaat en deze plaatjes van het prachtige natuurgebied ziet, dan zet je Band-E-Amir toch direct op je verlanglijstje?!


Volg Travel.blog.nl ook op Twitter, Facebook en Bloglovin!

Lees ook:Waterval voor vrouwen moet rijke moslims trekken
Lees ook:Jongens willen vooral feesten, zuipen en sex, meisjes willen uitrusten
Lees ook:China doet miljardeninvestering in toerisme Tibet
Lees ook:Kasungu National Park in Malawi
Lees ook:Verkrachtingen India oorzaak van deuk in reputatie

Geen reacties // Reageer