Rubriek: Midden Oosten

Tips en reisaiezen r het Midden Oosten

Jordanië bouwt aan 22 ecologische kampen

In Jordanië is men bezig met de bouw van 22 ecokampen. De kampen zijn bedoeld voor zowel toeristen als inwoners van het land, om hen bewust te maken van de bijzondere natuur en cultuur. De eerste drie kampen worden gebouwd bij de historische stad Petra. De overheid hoopt dat met deze kampen toeristen langer in

Lees verder...

Luxueus parfum goede reden voor bezoek Oman

Er wel eens over nagedacht om naar Oman op vakantie te gaan? Voor de beautyliefhebbers onder ons is het land zelfs een aanrader! Het is dit jaar namelijk dertig jaar geleden dat het exclusieve parfumeurs Amouage werd opgericht in Oman. Het is een bijzonder parfum, dat bestaat uit zeldzame en luxueuze ingrediënten van over de

Lees verder...

Eind 2013 cruises naar Verenigde Arabische Emiraten

*Crazy Diamond* / Foter.com / CC BY-ND Wie denkt aan een luxe cruise denkt al snel aan de Caribbean of Canarische eilanden. Maar denk bij het boeken van een cruise ook eens aan de Verenigde Arabische Emiraten! Helemaal in opkomst zijn Dubai en Abu Dhabi, en waarom zou je daar niet per schip naartoe gaan?

Lees verder...

Israël haalt recordaantal Nederlandse toeristen binnen

Ondanks de onrusten in Israël aan het einde van het jaar heeft het land toch een recordaantal Nederlanders naar het land weten te trekken. Met 67.850 bezoekers ligt het percentage Nederlanders zelfs 8% hoger. Dat meldt Reisburoactueel.nl

Lees verder...

Reizen naar Israël opgeschort

Nederlandse reisorganisaties hebben hun reizen naar Israël voorlopig opgeschort. Ondanks het staakt-het-vuren van Israël en de Hamas en dat er geen negatief reisadvies is uitgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken willen de reisorganisaties geen risico’s nemen. 

Lees verder...

Verrassend Eilat in 24 uur

Eilat is jarenlang een populaire winterzon-bestemming geweest bij Nederlandse toeristen. Met name watersporters trokken masaal naar het Israëlische Eilat. Op een gegeven moment zwakte de populariteit een beetje af, totdat Corendon de badplaats herintroduceerde bij de Nederlandse toerist. Eilat noemt men dan ook wel een retro-bestemming. Afgelopen woensdag mocht ik een dagje proeven van het

Lees verder...

Ik ga mee naar Eilat!

Gevoelsmatig is het net alsof ik een dag op schoolreisje ga, maar dan naar Eilat! Een tijdje geleden vertelde ik over dat Corendon een 24-uurs testvlucht ging organiseren naar het Israëlische Eilat, en nu kan ik jullie vertellen dat ik meega!

Lees verder...

Bedevaartsgangers naar Mekka moeten zich laten vaccineren

Zo’n 5000 Nederlandse moslims vertrekken eind oktober naar Mekka voor de Hadj, de jaarlijks terugkerende bedevaartstocht die iedere moslims (indien gezond en zonder verdere bijzondere omstandigheden) eens in zijn leven gemaakt moet hebben. De GGD Noord-Limburg waarschuwt bedevaartsreizigers zich wel te laten vaccineren. 

Lees verder...

Toerisme in Syrië met 75% teruggedrongen

Een van de laatste landen waar je momenteel graag heen wilt op vakantie is Syrië, en dat is te merken aan de cijfers die overheidskrant Techrine naar buiten brengt. De inkomsten uit toerisme zijn in Syrië maar liefst met 75,4% gedaald ten opzichte van de tijd voordat er opstanden uitbraken in het land. 

Lees verder...

Flinke stijging in toerisme naar Israël

Israël is booming! Het land met een zeer uitgebreide religieuze historie trekt steeds meer toeristen. Maar liefst 1,7 miljoen mensen maakten in de eerste helft van 2012 een reis naar Israël, en dat komt neer op 6 % meer dan in 2011.

Lees verder...

Toerisme Midden-Oosten komt slecht op gang

Het toerisme in het Midden-Oostenkomt maar zeer moeilijk weer op gang. Sinds de Arabische Lente die in eind 2010 begon is het toerisme in de regio flink gedaald in de cijfers. De vakanties naar de eens zo populaire bestemmingen als Egypte en Libanon komen slecht op gang. Er is nog steeds vrees voor geweld, niet

Lees verder...

Plannen in Dubai voor onderwaterhotel

In Dubai zijn ze wel meer gekke dingen gewend. Alles moet groot, snel en een beetje anders dan anders. Zo ook de plannen voor dit hotel, dat gedeeltelijk onder water ligt.

Lees verder...

Topoverleg over toerisme in Noord-Afrika en Midden-Oosten

Ministers van Economische Zaken van landen van de Arabische Liga zijn vandaag in het Iraakse Bagdad bij elkaar gekomen voor een topconferentie. Daar spreken ze onder andere over het bevorderen van het toerisme in de regio. Het aantal toeristen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is flink gedaald sinds de Arabische Lente.

Lees verder...

Real Madrid bouwt eiland bij Verenigde Arabische Emiraten

750 miljoen moet het kosten, en in 2015 moet het klaar zijn. De voetbalclub Real Madrid presenteerde het plan om een enorm vakantie-eiland te realiseren bij de Verenigde Arabische Emiraten vanmiddag bij een presentatie in het Santiago Bernabeustadion. Op deze manier wil de voetbalclub hun positie in Azië  en het Midden-Oosten versterken.

Lees verder...

Israel in opkomst als vakantiebestemming

Jaren geleden was Israel een populair vakantieland en niet alleen bij religieuze toeristen. Door het conflict met de Palestijnen heeft de toeristen het land helaas jarenlang links laten liggen uit angst voor aanslagen. Maar Israel is weer helemaal in opkomst en absoluut veilig om doorheen te reizen. De afgelopen jaren zag Israel het aantal toeristen

Lees verder...