Mijn ervaring met reserveren met Kruidvatactie bij Fletcher Hotels

Afgelopen zaterdag viel er een stapel folders op te mat, waaronder de folder van de Kruidvat waarin zij hun jaarlijkse Fletcher Hotelovernachting-actie aankondigden. De Kruidvat doet dit inmiddels voor het zevende jaar op rij, en ik kan mij van de vorige jaren nog herinneren dat er veel commentaar op de actie was. Verplicht ontbijt moeten afnemen bij Fletcher, weinig beschikbaarheid van kamers, niet kunnen reserveren; zomaar een greep uit de reacties. Dit jaar besloot ik de proef maar eens op de som te nemen en zelf een weekendje weg te boeken met de Fletcher Hotel vouchers.

Vanmiddag haalde ik bij de Kruidvat vouchers voor twee nachten weg. Ongeacht of je nou reist met partner of alleen, je moet ten alle tijden twee vouchers hebben voor één nacht. Dus de 9,95 per persoon per nacht klopt wel, maar alleen als je met z’n tweeën reist. In je eentje ben je dus 19,90 kwijt voor één overnachting.

Hotel op Texel

Voor het boeken van een hotel had ik één voorwaarde: een weekend in april met aankomst op de vrijdagavond. Daarbij was de wens om naar Texel, waar Fletcher Hotels twee hotels heeft. Bij de Kruidvat kreeg ik vier bonnetjes met een code er op (deze moet je overigens goed bewaren, deze moet je meenemen naar het hotel!). Eenmaal thuis ging ik direct reserveren. Via de website www.kruidvat.nl/overnachting14 krijg je een overzicht met alle deelnemende hotels. Vervolgens kun je nadat je één van de codes hebt ingevuld een hotel gaan boeken. Tot zover ging alles goed en was alles naar wens.

Hotel reserveren

Om te reserveren is het mogelijk om te kijken naar data of naar hotels. Maakt het je niets uit wanneer je weg wilt, dan kun je zoeken op hotel en zo een kamer reserveren, maar je kunt ook zoeken op data en daar de beschikbare hotels bij vinden. Ik probeerde het laatste en was direct teleurgesteld. Voor aankomst op vrijdag in april op Texel was er geen enkele mogelijkheid om te boeken.

Vervolgens keek ik naar de hotels die dan wel beschikbaar waren op één van deze vrijdagen. Roermond dan maar! Op het moment dat ik wilde gaan reserveren kreeg ik echter weer een teleurstelling te verwerken. Hier was het niet mogelijk om langer dan één nacht achter elkaar te boeken.

Hotel het Veluwse Bos

Uiteindelijk ging ik voor mijn derde keus: Hotel het Veluwse Bos in Beekbergen. Deze was wel twee nachten achter elkaar beschikbaar vanaf een vrijdag in april.

Vanaf het moment dat ik mijn uiteindelijke keuze gemaakt heb, verliep alles verder op prima. Ik kreeg nog de mogelijkheid om ontbijt of diner bij te boeken met korting (gekozen voor ontbijt, diner zien we dan wel weer), en met bijbetaling was het ook mogelijk om een kamerupdate te boeken (niet nodig, we komen alleen maar om te slapen). Het ontbijt (50 euro), de reserveringskosten en toeristenbelasting (totaal 5 euro) kon ik direct afrekenen en zo was mijn reservering compleet.

Wat vind ik er van?

Over het proces in het algemeen ben ik dik tevreden, het is heel makkelijk om een plekje te reserveren en de mogelijkheid om ontbijt met korting bij te bestellen vind ik erg handig. Het aanbod voor een weekend wat nog zo ver weg is valt me wel tegen. Ik had minstens verwacht dat er toch één mogelijkheid zou zijn om op Texel te kunnen overnachten, maar dat bleek jammer genoeg niet het geval. Indien je aan het einde van de actie je vouchers koopt, zal het aanbod nog kleiner worden. Dus handig wanneer je door de week ergens naartoe moet, maar wil je je vouchers gebruiken voor een specifiek hotel in het weekend dan zou ik dat maar laten en gewoon via de website van het hotel boeken.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

p.s. Tegen de tijd dat we daadwerkelijk overnacht hebben in Hotel het Veluwse Bos dan kunnen jullie uiteraard een review verwachten!

Lees ook:Vanaf dinsdag bij Kruidvat: Hotelovernachtingen bij Fletcher Hotels
Lees ook:Hotelreport: Fletcher Hotel Gilde in Deventer
Lees ook:Duitsers pikken strandstoelen online in
Lees ook:Hotels in de race voor titel ‘Het Schoonste Hotel van Nederland’
Lees ook:Hans Brinker niet het slechtste hotel van Nederland!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mijn ervaring met reserveren met Kruidvatactie bij Fletcher Hotels

 1. Milou

  Ik heb ook eens geboekt bij een Fletcher hotel wat er super de luxe uitzag. Dat bleek het conferentiecentrum ernaast. Het hotel zelf was een muffig jaren zeventig hok. De receptioniste gaf toe dat ze dat vaker hoorden… Vast een uitzondering, maar nooit meer een Fletcher voor mij ;-)

  Maar geniet ervan! Bij jou zal het vast heel goed bevallen :) !

    /  
  1. Johanna Kommerie - Gercama Auteur

   Ik ben bekend met de reputatie bij Fletcher Hotels, zelf afgelopen zomer in Deventer geweest en dat was ook een ietwat muffe kamer in een verder prima hotel. Maar als ik eerlijk ben ben ik ook niet zo kritisch. Een hotelkamer is met name om in te slapen en als het ontbijt maar goed is ben ik snel tevreden. Ben ook erg benieuwd hoe dat straks op de Veluwe zal zijn!

     /  

Comments are closed.