Hotelreport: Fletcher Hotel Gilde in Deventer

Vorige week schreef ik al over de nacht die ik had doorgebracht in het WestCord Hotel Salland in Raalte. De nacht er op verbleef ik samen met manlief in het 3-sterren Fletcher Hotel Gilde in Deventer. Deze hotelovernachting betaalde ik met de ‘Bongo-bon Pittoresk logeren’. Deze Bongo-bon had ik vorig jaar van mijn ouders voor Sinterklaas gekregen en het werd hoog tijd om die te verzilveren. Omdat we graag in de buurt van het hotel van de nacht ervoor wilden slapen, lag de keus voor Deventer erg voor de hand. Met deze Bongo-bon hadden we de keus uit zo’n honderd hotels in binnen- en buitenland in kleinschalige hotels.

Glas-in-lood

Mijn eerste gedachte bij het Fletcher Hotel Gilde was: ‘Fletcher? Maar dat is toch helemaal niet kleinschalig en pittoresk?’ Maar al snel kwam ik er achter dat pittoresk niet alleen maar ‘mini’ hoeft te betekenen, maar ook ‘met oog voor detail’ en ‘knus’. Bij binnenkomst in het hotel kreeg ik een gevoel van overweldiging vanwege de grote glas-in-lood-ramen, het prachtige houtwerk en de big ass klok die bij de ontbijtzaal hangt.

Hotelkamer

Onze kamer was dan wel weer dat je zegt; mwoah. Niet dat er echt iets op aan te merken viel; het bed lag heerlijk, het sanitair was prima en de kamer was schoon. Maar tóch. Het had verder niets waarvan je zegt: dat zal ik me altijd blijven herinneren.

Niet zo bruisende hotelbar

‘s Avonds, nadat we flink genoten hadden van alles dat Deventer te bieden heeft, besloten we in de hotelbar nog een drankje te doen. Eenmaal in de bar bleek deze bar niet bepaald een trekpleister te zijn; zowel achter de bar als in de bar was niemand. De dame van de receptie legde ons uit dat zij ook verantwoordelijk was voor de bar en dat als we iets nodig waren we alleen maar even hoefden te bellen. We hadden beide nog een mooi boek en zo kwamen wij onze tijd uiteindelijk wel door. En de dame had gelijk, we hoefden maar even te bellen en dan kwam er al iemand om ons op onze wenken te bedienen.

Ontbijt op de binnenplaats

De volgende ochtend konden we gebruik maken van het ontbijtbuffet in de ontbijtzaal. Naast de ontbijtzaal was ook een kleine binnenplaats, waar bij mooi weer ook het ontbijt genuttigd kon worden. Het ontbijt was niets op aan te merken. Smakelijke sapjes, verschillende broodjes en voldoende verschillende soorten beleg. De binnenplaats is bij mooi weer een aanrader om te gaan ontbijten. Als de vogeltjes fluiten smaakt zo’n ontbijtje natuurlijk net iets beter dan anders.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Hotelreport: WestCord Hotel Salland Raalte
Lees ook:Hoteltip: The Morrison Hotel in centrum Dublin
Lees ook:Mijn ervaring met reserveren met Kruidvatactie bij Fletcher Hotels
Lees ook:Niet voor koukleumen: overnachten in een pop-up ijshotel
Lees ook:Vanaf dinsdag bij Kruidvat: Hotelovernachtingen bij Fletcher Hotels

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hotelreport: Fletcher Hotel Gilde in Deventer

 1. Nanda

  Grappig om je review te lezen! Werk zelf in een concullega hotel in Deventer en ik ken natuurlijk onze collega’s, maar het is leuk om het eens vanuit een gasten opinie te lezen :)

  Vind het pand van het hotel erg mooi, met al dat glas in lood!

    /  
  1. Johanna

   Leuk om te lezen Nanda! In welk hotel werk je zelf?

     /  

Comments are closed.