Top 10 ‘must sees’ in de VS

ESTA-travel.blogEr is ontzettend veel te doen en te zien in Amerika, teveel om op te noemen! Daarom hebben wij het wat makkelijker gemaakt door een top 10 van alle ‘must sees’ op te stellen. En dit keer een top 10 die net even wat anders is. We benoemen nu juist eens de bezienswaardigheden die vaak vergeten worden namelijk;

1. Central Park

Dit is gigantische park ligt middenin Manhattan en bevat nog steeds prachtige stukken ongerepte natuur ondanks het park kunstmatig is aangelegd. Jaarlijks komen hier 35 miljoen mensen op af. In het park is verschrikkelijk veel te doen en te zien zoals: de dierentuin (Central Park Zoo), Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir, Strawberry Fields, Belvedere Castle, Sheep Meadow, watervallen, Bethesda Terrace, Shakespeare Garden en nog veel meer. Dit is dus niet een park waarvoor je aan één dag genoeg hebt.

2. Metropolitan Museum of Art (The Met)

Dit bijzondere museum ligt in New York en is een van de grootste en meest belangrijke museum van de hele wereld. Dit museum werd in 1870 opgericht en bevat inmiddels zo’n 20.000 kunstwerken verdeeld over 250 zalen, met een lengte van 400 meter en een totale oppervlakte van 200.000 vierkante meter. Uiteraard zijn er verschillende afdelingen zoals Egyptische kunst, Amerikaanse schilderijen, Europese schilderijen en 19 andere departementen. Bovenop het dak van het museum is een prachtige beeldentuin te bezichtigen.

3. Discovery Cove

In Orlando kun je het Discovery Cove bezoeken. Dit is een all-inclusive day resort waar je allerlei soorten dieren kunt ontmoeten in een adembenemende tropische sfeer. Hier kun je bijvoorbeeld  zwemmen met dolfijnen, tropische vogels voeren, snorkelen in een zoutwater rif en spelen met de otter familie. Dus echt een paradijs waar je de hele dag met je familie of vrienden kunt genieten.

4. National World War II museum

Dit fascinerende museum staat in New Orleans en vertelt het verhaal over hoe de Amerikanen de oorlog hebben ervaren die onze wereld compleet veranderde, waarom er werd gevochten, hoe er werd gewonnen en wat dit vandaag de dag nog betekent voor Amerika. Dit museum is opgericht in 2000 met als reden dat alle generaties de prijs van vrijheid zullen begrijpen en geïnspireerd raken door wat ze er leren.

5. Golden Gate Bridge

Dit is een hangbrug met een lengte van 2,7 kilometer over de zeestraat Golden Gate in San Francisco.  In 1937 werd de brug opgeleverd en was klaar om in gebruik te nemen. Destijds was dit de grootste hangbrug van de wereld. Vier jaar lang hebben ze hieraan gewerkt wat in totaal 35 miljoen dollar heeft gekost. Tegenwoordig rijden er 120.000 auto’s per dag over de Golden Gate Bridge en staat de brug bekend om zijn record brekende afmetingen maar vooral om het prachtige ontwerp.

6. National September 11 Memorial & Museum

Deze indrukwekkende gedenkplaats en museum is te vinden in New York. Het 9/11 Memorial & Museum is opgericht als eerbetoon aan de bijna 3000 slachtoffers van de in 2001 gepleegde terroristische aanslag op het World Trade Center in New York. In het museum is veel informatie te vinden over de aanslag zoals real-time opnames, authentieke artefacten en een interactieve tafel.

7. Universal Orlando Resort

Dit is een attractiepark in Orlando en werd oorspronkelijk opgericht als Universal Studios in Florida. Dit vernieuwde park werd in 1999 geopend met een tweede attractiepark, verschillende hotels en meer uitgaansgelegenheid. Het park is onderverdeeld in: Universal Islands of Adventure (waar je o.a. de filmsets van Jurassic Park kunt zien en in allerlei attracties kunt gaan ) en Universal City Walk (hier bevinden zich leuke winkels, restaurants en clubs).

8. Sugarlands Distilling Company

Het Sugarlands Distilling Company produceert ambachtelijke whiskey en is een toeristische trekpleister in Gatlinburg, Tennessee. Hier kunnen gasten gratis allerlei brouwsels proeven en een tour maken om te zien wat er achter de schermen precies gebeurd. Om het nog gezelliger te maken hebben ze er vaak live muziek en worden er outdoor tochten georganiseerd.

9. Chihuly Garden and Glass

Dit is een museum opgericht in 2012 in Seattle en toont de inspiraties en invloeden van de kunstenaar Dale Chihuly. Deze tentoonstelling bevat acht galerijen, drie tekenmuren, het glazen huis, een kas, tuin en theater. Het glazen huis is het middelpunt van dit museum met een hoogte van 12 meter.

10. National Naval Aviation Museum

Dit is een van de mooiste en grootste lucht- en ruimtemuseums van de wereld en staat in Pensacola. Neem deel in de opwinding van de rijke geschiedenis van NMNA. Hier zie je meer dan 140 geweldige gerestaureerde vliegtuigen die Navy, Marine Corps en Coast Guard Aviation vertegenwoordigen.

ESTA

Om al deze fantastische bezienswaardigheden te kunnen bezoeken heb je een ESTA nodig. Deze is heel makkelijk online aan te vragen bij eVisa Application Services. Zij controleren uw aanvraag handmatig en staan altijd voor u klaar met hun Nederlandse klantenservice. Ook bevat hun aanvraagformulier ingebouwde controles zodat de meest gemaakte fouten al voorkomen kunnen worden en kunt u gewoon middels iDeal betalen. Wellicht heeft u voor uw bezoek geen ESTA maar een visum nodig. Meer informatie over visums voor Amerika vindt u hier. Welk visum ben ik nodig voor Amerika

Geen reacties // Reageer