Europese leiders boycotten Oekraïne

Europese leiders boycotten Oekraïne, en daarmee het Europees Kampioenschap voetbal, vanwege de huidige toestand van de voormalige presidente Joelia Timosjenko. Ook de voorzitter van de Europese Unie Barosso is niet van plan om naar het land te reizen, zolang de toestand van de tot 7 jaar cel veroordeelde ex-presidenten niet beter is.

Ook de Tsjechische president Vaclav Klaus en de Oostenrijkse Heinz Fischer hebben topberaad in Oekraïne afgezegd. Eerder had de Duitse president Joachim Gauck al afgezegd voor de top van presidenten.

Timosjenko

Joelia Timosjenko zit vast sinds afgelopen augustus en is veroordeeld tot 7 jaar cel voor machtsmisbruik. Sinds vorige week is zij in hongerstaking. Nadat zij een tijd in het ziekenhuis had gelegen vanwege een hernia, was zij te zien op televisie met verschillende blauwe plekken.

Europees Kampioenschap 

Oekraïne is, samen met Polen, het gastland van het Europees Kampioenschap voetbal. Het organiseren van het toernooi is erg belangrijk voor de toerisme in het land. Het thuisblijven van Europese leiders kan enorme impact hebben op het toerisme.

 

 

Lees ook:Oekraïne voert rookverbod in
Lees ook:Oranjecamping in onderhandeling over eigen merk bier
Lees ook:Mazelenprik geadviseerd voor EK-supporters
Lees ook:Oost-Europese hotels in top 10
Lees ook:Voetbalfans enthousiast over Polen als vakantieland

Geen reacties // Reageer