Voor wellness ga je naar Tsjechië

Als ik van vrienden hoor dat zij in Tsjechië geweest zijn heeft dit meestal twee redenen: Of ze willen een vakantie met erg goedkoop bier, of ze houden van mountainbiken en sportieve dingen zoals raften. Ik heb echter nog niemand uit mijn kennissenkring gehoord over dat ze naar Tsjechië gingen voor wellness. Terwijl dát ook een goede reden is om het Oost-Europese land te bezoeken.

Thermale baden en modderpakkingen

Sauna’s, massages en beauty-behandelingen zijn slechts een greep uit het assortiment dat Tsjechië voor je heeft op het gebied van wellness. Er zijn in Tsjechië honderden thermale baden en maar liefst 37 ‘Spa-steden.’ Ook een complete modderpakking kun je op veel plaatsen krijgen. Er zijn zelfs plaatsen waar je in bier kunt badderen (gebruik deze als je vriend/man ‘niks heeft met’ wellness, zelfs mannen kunnen dit niet afslaan!)!

Traditie van wellness

Tsjechië heeft een traditie van kuur en wellness van zo’n 200 jaar. Van oorsprong is wellness een Romeinse aangelegenheid, het werd voornamelijk bedoeld voor soldaten om zich te wassen. Later is de ontspanning een belangrijkere rol gaan spelen.

Zoekmachine voor wellness in Tsjechië

Op de Engelstalige website jedemedolazni.cz kun je per regio in Tsjechië zien wat er allemaal te beleven is op het gebied van wellness.

Niet alleen goedkoop bier

Een ding lijkt zeker: voortaan zal ik vrienden niet alleen horen over het goedkope bier en de sportieve inspanningen in de heuvelachtige gebieden, maar ook over hoe ze na zo’n inspanning ook de tijd hebben genomen om lekker in bad te gaan of gescrubt te worden.

Ben jij al eens speciaal naar Tsjechië geweest voor de wellness? Wat zijn jouw favoriete behandelingen? 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Schaatsen in Tsjechië ultieme wintersportvakantie
Lees ook:ADV: Badderen in Tsjechisch bier
Lees ook:Tsjechië populair bij Belgen en Nederlanders
Lees ook:Oranjecamping in onderhandeling over eigen merk bier
Lees ook:Wereldwijde biertjes; hoeveel heb jij er al op?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Voor wellness ga je naar Tsjechië

  1. Pingback: Schaatsen in Tsjechië ultieme wintersportvakantie | Travel