Zeemeerminnenbeeld Denemarken vandaag 100 jaar

ZeemeerminHet beeld van de zeemeermin, waar Kopenhagen zo om bekend staat, is vandaag precies honderd jaar oud geworden. Overal ter wereld is deze bijzondere verjaardag gevierd, in twaalf landen om precies te zijn. Bij andere toeristische attracties waren modellen te zien als levende zeemeerminnen. Ook in Amsterdam werd de verjaardag van het beeldje gevierd. Hier voer een zeemeermin door de 400 jaar oude Amsterdamse grachten.

Het model in Amsterdam werd veelvuldig gefotografeerd, evenals haar voorbeeld in Denemarken. Het beeldje in Kopenhagen wordt zo’n 5 miljoen keer per jaar op de foto gezet. Het model heeft het minder zwaar te verduren gehad als het beeldje, het beeldje werd al eens van de rots afgeblazen waar zij zit, werd al eens onthoofd en hebben vandalen haar met verf beklad.

Mette Carlsen van VisitDenmark, de toerismeorganisatie van Denemarken: ‘Het levensmotto van de geestelijk vader van De Kleine Zeemeermin, de Deense schrijver Hans Christian Andersen, was ’Reizen is leven!’. Wij hebben er daarom voor gekozen de honderdste verjaardag van het standbeeld van zijn sprookjesfiguur wereldwijd te vieren.’

In Amsterdam konden mensen kans maken op een reis naar Denemarken door een foto te maken van de zeemeermin en deze te tweeten of op Instagram te posten met de hashtag #littlemermaid100.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Manneken Pis meest overgewaardeerde bezienswaardigheid
Lees ook:Transavia breidt haar lijndiensten vanuit Denemarken nu al uit
Lees ook:Costa Cruises is jarig
Lees ook:Londen jaar lang in teken van Shakespeare
Lees ook:Met de tent naar Denemarken

Geen reacties // Reageer