Frankrijk beboet reizigers zonder alcoholtest nog niet

In Frankrijk zijn vanaf 1 juli alcoholtest verplicht om bij je te houden wanneer je met een auto de weg op gaat. De levering van de apparaatjes loopt echter stroef, waardoor men in Frankrijk besloten heeft de komende zomer nog niet streng te gaan controleren. Vanaf november worden er wel boetes uitgedeeld, zij het niet hele dure; de boetes kosten slechts 11 euro.

Problemen met levering

Met de alcoholtests kunnen automobilisten zelf checken of ze meer alcohol hebben gedronken dan toegestaan. Dit moet ter aanvulling zijn van de reguliere alcoholcontroles die er in het land zijn. De alcoholtests zouden te koop zijn bij tankstations, de ANWB en in supermarkten. De ANWB heeft 200.000 van deze apparaatjes besteld, maar die zijn nog niet geleverd.

Keurmerk

Mocht je in de winkel de apparaatjes tegenkomen is het handig om er meteen twee te kopen. Wordt je namelijk aangehouden en moet je de test gebruiken, is deze daarna nutteloos en rijd je dus weer zonder alcoholtest rond en ben je in overtreding. Wie een alcoholtest koopt moet letten op een Europees keurmerk en op het verplichte Franse keurmerk, NF.

In Frankrijk zijn naast de alcoholtest ook een gevarendriehoek en een veiligheidsvest verplicht. Bovendien kan je een flinke boete krijgen wanneer je op je navigatiesysteem een verklikker hebt geïnstalleerd hebt voor flitspalen. En die boetes liegen er niet om!

Heb jij wel eens een boete gekregen omdat je een verplicht item niet bij je had in de auto?

Lees ook:Boetes voor ontbreken alcoholtest Frankrijk uitgesteld tot 1 maart
Lees ook:Boetes voorkomen met de juiste hulpmiddelen op reis
Lees ook:Politie flyert tegen wildkamperen
Lees ook:Flitspaalsignalering; waar mag je er gebruik van maken en waar niet?
Lees ook:Met de auto naar Frankrijk? Let op!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frankrijk beboet reizigers zonder alcoholtest nog niet

  1. Richard

    Mijn inziens is de verplichting om een alcoholtest in de auto te hebben in strijd met het principe dat men onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. Ook dit principe geldt in Frankrijk. Men moet geen test gaan aanschaffen. Het helpt niet waar voor het bedoeld is.

      /  

Comments are closed.