Pinpassen Rabobank geblokkeerd voor buiten Europa

Voor klanten van de Rabobank is het vanaf volgende maand niet meer mogelijk om buiten Europa zomaar te pinnen. De Rabobank blokkeert namelijk alle passen voor pinnen buiten Europa om op die manier het skimmen tegen te gaan. Wanneer je op vakantie gaat naar landen buiten Europa moet je dit vooraf op de website van de bank aangeven, zodat je toch nog kunt pinnen.

Europa

De grenzen van Europa zijn bij de Rabobank wel erg breed. Zo blijft pinnen in Turkije en Wit-Rusland gewoon mogelijk.Voor sommige groepen blijft de betaalpas wel standaard ‘aan’ buiten Europa. De Rabobank adviseert deze klanten hun pas zelf te blokkeren als ze binnen Europa blijven. Mensen die voor hun werk veel reizen vallen binnen deze categorie.

Skimmen

In landen waar gewerkt wordt met de EMV-chip kan gewoon gepind worden. In landen waar men nog gewoon met een magneetstrip werkt is het voor skimmers wel mogelijk om met in Nederland gekopieerde passen bankrekeningen te plunderen.

Rabobank

De Rabobank verwacht dat deze ingreep het skimmen behoorlijk zal tegengaan, zonder al te veel hinder voor de klanten. Volgens de Rabobank komt zo’n 90% van hun klanten niet buiten Europa.

Lees ook:Pinpasblokkade van Rabobank werkt tegen skimmen
Lees ook:Friesland Bank zet ook bankpas ‘uit’ voor gebruik buiten Europa
Lees ook:Interrail-pas geldig voor heel Europa
Lees ook:Tickets een heel klein beetje goedkoper
Lees ook:Costa Concordia-ramp geen reden om cruises links te laten liggen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Pinpassen Rabobank geblokkeerd voor buiten Europa

  1. john x

    ING is wat geheimzinniger over hun plannen. Zie Webwereld.
    De bank wil geen uitspraken doen wanneer en welke maatregelen worden ingevoerd.
    Leuk voor alle vakantie gangers.
    In Mexico kunnen ze het pinnen nu wel vergeten.
    Er kan daar niet meer gepint worden dus geen geld en de vakanties vallen volledig in het water.
    Wat een waardeloze, waardeloze bank.
    Ideaal voor dat soort banken is dat niemand nog geld opneemt en dat zij lekker met al jouw geld dikke provisies kunnen blijven uitkeren.

      /  
  2. Theo

    Ola,

    ik ben een eigenaar van een B&B in Portugal en sinds ruim een maand hebben wij problemen met de bankpassen van ING en Rabobank. Als onze gasten willen pinnen met bankpassen van deze banken lukt het niet. Het lijkt erop dat deze nieuwe maatregel ook Portugal beinvloedt. Iemand meer informatie?
    Obrigado, Theo

      /  
    1. Johanna Gercama

      Bij mijn weten zouden de passen van de Rabobank in Portugal gewoon moeten werken. Als dat niet het geval is heeft dat in ieder geval niets met deze maatregel te maken. Als ik u was zou ik even een telefoontje plegen naar de ING en de Rabobank. Hopelijk kunnen zij u verder helpen!

        /  
  3. Pingback: Friesland zet ook bankpas ‘uit’ voor gebruik buiten Europa | Travel

Comments are closed.