8 ansichtkaarten 24 jaar onderweg

Dat post vanuit het buitenland wel eens lang op zich laat wachten, bewees ik zelf door in 2008 op Jamaica kaarten naar huis te sturen, en deze vervolgens zelf (ik werkte destijds bij Nederlands grootste postbedrijf) een aantal weken later te bezorgen bij familie en vrienden. Een 87-jarige vrouw uit de Achterhoek kreeg echter een aantal ansichtkaarten wel heel laat bezorgd; 24 jaar na het versturen! 

Ansichtkaarten

Opzich nog niet zo’n uitzonderlijk nieuws, elk jaar komen er mensen in het nieuws die na jaren (en soms complete familieruzies) een kaartje krijgen van een bekende (die soms al jaren geleden overleden is). Maar met deze vrouw was het echt bijzonder, deze vrouw kreeg namelijk in een paar dagen tijd maar liefst 8 kaarten die 24 jaar geleden op de bus waren gedaan! En dan ook nog eens uit verschillende landen; Hongarije, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, België en Luxemburg.

Verklaring

Post NL verklaart geen verklaring te kunnen geven voor dit bijzondere nieuws. „Het komt enkele keren per jaar voor dat een oud kaartje alsnog wordt bezorgd. Maar acht kaarten uit verschillende landen is wel heel erg bijzonder.” Aldus woordvoerster Hanne Kluck in de Telegraaf.

Persoonlijk denk ik aan een postbode met een hekel aan de hond van mevrouw die 24 jaar na het verstoppen van de kaarten last kreeg van wroeging…

Lees ook:Postcrossing zorgt voor glimlach in je brievenbus
Lees ook:Verklaring medicijnen noodzakelijk op reis
Lees ook:Win: Een vakantievilla in Zuid Afrika en WK-tickets
Lees ook:Tienertoerkaartje maakt definitieve terugkomst
Lees ook:Eerste kaartje gratis bij Cardagram

Geen reacties // Reageer