Een krop sla en een citytrip Barcelona graag!

Ik prop de bananen en bakjes kant-en klare lasagne in mijn winkelkarretje, tussen de koekjes en toetjes, en leg vervolgens nog een rondreis Marokko tussen de rest van mijn aanbiedingen. Het klinkt als een belachelijke zin. Het is de realiteit van tegenwoordig. Zelfs de Lidl biedt reizen aan.

Goedkope treinkaartjes

Het is niet helemaal vreemd meer. We kopen onze treinkaartjes niet meer aan het loket, maar bij de Hema en de Blokker. We kopen onze campingattributen niet bij een tentenspeciaalzaak, maar bij de Gamma en de Sport2000. En zo boeken we onze reizen ook niet meer bij het reisbureau, maar bestellen minicruises naar London tussen de eieren en kaas bij de Lidl.

Bouwmarkt

En wat moeten we daar nou van vinden als reisliefhebber? Tuurlijk, wij willen ook goedkoop. Een kaartje  voor een treinreis Friesland-Amsterdam kost al snel 45 euro. Dan zal je gek zijn als je een retourtje van de Kruidvat van 16 euro zal laten liggen. De tenten bij de speciaalzaak zijn ook duur, een aanbieding in een bouwmarkt bespaart je vaak tientallen euro’s. En zo zal het met de reizen van Lidl ook zijn. Een stuk goedkoper.

Nadelen?

Maar, als gevolg van de treinkaartjes die je alleen op bepaalde data mag gebruiken, zit je opgepropt in een trein als een sardientje in een blik. Vol met allemaal van die Hema-vrouwen, die allemaal een goedkoop kaartje hebben, met tassen vol spullen ingekocht in de grote stad. Dus is comfort ver te zoeken. Het tentje van de bouwmarkt houdt het vaak maar 2 regenbuien uit. En zo is goedkoop uiteindelijk niet zo goedkoop. Of het zo met de reizen van de Lidl ook is? Daar heb ik geen idee van. Ik heb er geen ervaring mee, en heb nog niemand in mijn vriendenkring gehoord die aan de kassa nog snel even een hotelletje in Turkije geboekt heeft.

Schoenmaker, blijf bij je leest!

Ik heb nog steeds niet een heel goed gevoel over het reizenpakket dat Lidl aanbiedt. Laten we duidelijk zijn, ik ben gek op de producten en ik ben er van overtuigd dat het een steengoede discount-supermarkt is. Maar zoals men vroeger altijd zei; ‘Schoenmaker, blijf je bij je leest’. En zo moeten reisbureau’s reizen aanbieden, en de Lidl snoep en pizza’s.

(Red: Wij zijn ons ervan bewust dat de reizen van de Lidl niet bij de kassa afgerekend worden, maar dat het een webshop betreft.).

Lees ook:Tienertoerkaartje maakt definitieve terugkomst
Lees ook:Reizen ‘thuisbezorgd’
Lees ook:Tsjechië populair bij Belgen en Nederlanders
Lees ook:Gratis sex op Kreta
Lees ook:365 dagen onderweg heerlijk leesvoer

Geen reacties // Reageer