In je eentje op reis… saai?!

Op vakantie gaan doe je met vrienden of je vriend/vriendin. Toch zijn er steeds meer mensen die alleen op reis gaan. Je zult misschien denken "wie doet dat nou?". Alleen reizen heeft zo z'n voordelen. Je ontmoet dan namelijk veel meer mensen dan wanneer je samen met iemand anders reist. Andere reizigers, maar vooral ook de lokale bevolking. Alleen reizen is niet saai, integendeel! Je bent (als het goed is) namelijk nooit alleen.

 

Zelf ontdekte ik dat alleen reizen eigenlijk erg leuk is toen ik voor m'n werk door Europa reisde langs diverse vakantiebestemmingen. Onderweg kwam ik de raarste, grappigste en leukste mensen tegen. Beetje ouwehoeren met Amerikanen over drugs (zij dachten natuurlijk dat alle Hollanders altijd stoned zijn), bier drinken met een groep Tsjechen, lullen met een voetbalscout van Espanyol en vooral veel reiservaringen uitwisselen. Later heb ik op deze manier ook door Sri Lanka gereisd Ook daar was ik nooit alleen. Ik kwam vele andere backpackers uit alle uithoeken van de wereld tegen en werd regelmatig door locals uitgenodigd thuis een kopje thee te drinken of een potje cricket te spelen. Als je alleen reist ben je flexibel. Andere reizigers & locals geven je leuke tips en op die manier kom je ook op de leukste plaatsen terecht.

Ik heb wel een aantal tips:

- Kies landen uit waar backpacken heel gewoon is, landen als Thailand, Nieuw Zeeland, Costa Rica en Australië zijn perfect om alleen te reizen.

- Ben je een vrouw (ook die reizen steeds vaker alleen)? Check dan goed hoe locals met vrouwen omgaan. In sommige landen zijn mannen nou eenmaal minder vrouwvriendelijk dan het andere land.

- Bedenk wel dat je avontuurlijk ingesteld moet zijn. Ben je dat niet? Kies dan voor een groepsreis.

- Bereid je goed voor, ga voor jezelf na of je goed tegen alleen zijn kunt (want die momenten zijn er natuurlijk wel).

- Zorg ervoor dat je altijd ‘noodtelefoonnummers' bij hebt van familie of vrienden, maar ook van je reisverzekering. Mocht er wat met je gebeuren dan kunnen andere mensen hulp in Nederland inschakelen.

 

Lees ook:Social Travelling dé trend van zomer 2012
Lees ook:Tips groepsreizen: kies een groepsreis die bij je past qua doelgroep, leeftijdscategorie en manier van reizen
Lees ook:10 tips voor het kiezen van de juiste groepsreis
Lees ook:10 tips: kies de groepsreis die bij je past
Lees ook:Spotted by Locals wint Guardian & Observer Travel Award 2010

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “In je eentje op reis… saai?!

  1. Jan Dirk

    Aanvullende tips:
    - Ga op de motor en je hebt overal vrienden.
    - Ga naar de VS en Canada. Met Amerikanen en Canadezen heb je altijd direct contact.
    - Doe een foto van je hond in je portemonnee.

      /  
  2. Simon

    met motor ben ik het wel een beetje eens

    maar waarom in vredes naam een foto van je hond?¿?

      /  
  3. Mieke

    Alleen reizen is het geweldigste wat er bestaat. Daar hoef je niet wanhopig of vriendloos voor te zijn.
    Er gaat geen dag voorbij of je hebt een nieuwe persoonlijkheid ontmoet. Je wordt uitgenodigd bij de lokale bevolking om de meest bizarre maaltijden te nuttigen. De taal leren gaat rap en de avonturen zijn des te groter.
    Een geweldig avontuur wat ik iedereen aanraadt, maar je moet wel een beetje vriendjes met jezelf zijn wil je snel vriendjes met anderen kunnen worden.

    I love it!

      /  
  4. vincent van loon

    Ook als je wel avontuurlijk bent ingesteld kan je kiezen voor een groepsreis. Natuurlijk ben je afhankelijk van de groep wat betreft plaats en tijd. Er is echter veel vrijheid in met wie je omgaat en wat je tijdens excursies cq. overnachtingsadressen doet. Rondreizen met alle vrijheid, toch de backup van de groep.

      /  

Comments are closed.