Festivals wereldwijd: Sziget Festival Hongarije

Deze week er op uit maar je weet nog niet waar naartoe? Pak dan nu nog je spullen in en vertrek direct naar Boedapest waar morgen het 20e Sziget Festival los gaat barsten. Wat is Sziget? Een dikke week lang de vetste optredens op een van de allermooiste festivallocaties ter wereld; een eiland in de Donau midden in Boedapest. En wat is nog het mooiste: het is een goedkoop festival!

Goedkoop festival?

Je kunt een festival natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Maar voor een festival dat voor entree + camping van maar liefst 9 dagen maar 225 euro rekent wordt het natuurlijk nooit extreem duur. Even ter vergelijking: in Nederland betaal je voor Lowlands voor drie dagen 185 euro en daar wordt tevens de hoofdprijs gerekend voor eten en drinken. Dit is op het Sziget Festival ook erg betaalbaar en bovendien erg gevarieerd.

Muziekstijlen

Op het Sziget festival zijn zo mogelijk alle muziekstijlen vertegenwoordigd. Houd je van reggae, house of rock? Er zijn 50 podia verspreid over het hele eiland en zo is er voor ieder wat wils. Muziek voor iedereen!

Nederlanders

Het is niet altijd positief dat je ergens veel Nederlanders tegenkomt. Op het Sziget-festival komt al jarenlang een grote schare Nederlanders. Een gedeelte van de camping wordt zelfs alleen door Friezen bezet. Op het festival komen mensen vanuit heel Europa en verder, en zo is het ook met de artiesten. Een aantal bekende namen van dit jaar zijn Caro Emerald, Snoop Dog, The Killers, LMFAO, Heideroosjes en nog veel meer.

Vanuit Nederland is het mogelijk om met de speciale Sziget-treinen naar Hongarije te reizen.

Ben jij wel eens op het Sziget Festival geweest? Wat is voor jou het absolute hoogtepunt op de line up van dit jaar? Is het voor jou vakantie of gewoon leuk festivalvieren?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Leeds Loves Food Festival in Engeland
Lees ook:Festivals wereldwijd: Festival of Lights Berlijn
Lees ook:Scoor een nieuwe tent bij de Kampeer Outlet in Leeuwarden
Lees ook:Skipassen in Zwitserland dit seizoen door lagere euro duurder
Lees ook:Waddeneiland uitgelicht: Terschelling

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Festivals wereldwijd: Sziget Festival Hongarije

  1. Pingback: Scoor een nieuwe tent bij de Kampeer Outlet in Leeuwarden | Travel