Ryanair slaat door

Gisteren werd bekend dat Ryanair nog meer geld wil besparen door passagiers zelf de koffers naar het vliegtuig te laten dragen. Grote heibel in de media, maar wie slim is vliegt natuurlijk allang niet meer met incheckbagage. Ryanair rekent hier namelijk € 20 per koffer voor.

Het is nu de bedoeling dat passagiers éérst de overhead lockers gaan vullen en de overblijvende bagage in het ruim gooien. Of dit de veiligheid bevordert, is natuurlijk een andere vraag. Aan de ene kant zullen er geen nieuwsgierige koffermannen in neuzen, maar aan de andere kant kun je zo van alles mee aan boord nemen. Ooit een grote Samsonite door de handbagage-security zien gaan?

Deze maatregel valt binnen de plannen om het fysieke inchecken helemaal aan banden te leggen. Eerder opperde topman Michael O’Leary het idee om te laten betalen voor wc-gebruik aan boord. Ook mogen werknemers van deze maatschappij op kantoor inmiddels hun mobieltjes niet meer opladen.

Lees ook:Vrouw met extra bagage door politie uit vliegtuig gehaald
Lees ook:Betalen om te pissen bij RyanAir
Lees ook:RyanAir verlaagt tarieven voor koffers
Lees ook:Bij Ryanair vanaf 2010 alleen online inchecken
Lees ook:Prijsvechter Spirit rekent 100 dollar voor handbagage

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ryanair slaat door

  1. Pingback: Ryanair: 'staanplaatsen in vliegtuigen creëren' | Travel

  2. Pingback: Sharon Stone: slaande ruzie bij gate | Travel

  3. John Blogg

    Ryan Air slaat steeds meer de plank mis!
    Voor een normale koffer veel betalen !
    Nu ook voor de toilet een euro neerleggen …
    Lijkt me een goed idee als ze alle toestellen gewoon aan de grond zetten kost het minst…Passagiers zijn toch maar lastig!
    het is wel erg opvallend dat Air Berlin wel goedkoop en goed kan zijn en graag passagiers ziet ….als klanten , en niet zoals Ryan Air als vee!

      /  

Comments are closed.