Nieuwe bestemming oude kerken

De leegloop van kerken in Nederland heeft zo zijn nadelen. Maar voordelen zijn er ook zeker. De prachtige gebouwen krijgen veelal een nieuwe, bijzondere bestemmingen. Zo is er in het Groningen Houwerzijl een theemuseum gevestigd in een voormalig kerkgebouw, en is een oude kerk in het Friese Oosterbierum een waar hotel gevestigd!

Het hotel/vakantiehuis De Kraak van Dam is dan ook zeker een hele bijzondere. Oude elementen van de kerk zoals de preekstoel en kerkbanken zijn bewaard gebleven en gecombineerd met moderne elementen zoals audiovisuele apparatuur en luxe zithoeken.

Het hotel kent drie slaapkamers, een badkamer met douche, een biljart en de huur van fietsen zit bij de prijs inbegrepen. Andere hotelgasten zal je hier niet tegenkomen, je huurt de kerk namelijk in zijn geheel. Een prachtige gelegenheid om écht tot rust te komen tijdens je vakantie.

In de buurt is genoeg te doen, zeevistochten, het bezoeken van de havenstad Harlingen en mocht je echt een eindje willen reizen zou je zelfs de Theefabriek in Houwerzijl kunnen bezoeken.

Helemaal verzot op kerken? Dan zou je zelfs nog je eigen kunnen kopen! In het Friese Rinsumageest staat deze te koop.

Lees ook:Overnachten in voormalige gevangenis
Lees ook:Malawi nummer 1 van landen die je moet bezoeken in 2013
Lees ook:Overnachten in een wijnvat
Lees ook:Leegstaand zwembad in Mechelen wordt hotel
Lees ook:Patrick Lodiers en Nicolette Kluijver nieuwe presentatoren 3 op Reis bij BNN

Geen reacties // Reageer