Bed and Breakfast of hotel?

Elke reis of vakantie heeft één ding gemeen en dat is dat er overnacht moet worden. Veel mensen kiezen voor de grotere hotelketens, wat soms best jammer is  omdat al deze hotels weinig van elkaar verschillen en vaak niet veel meer bieden dan een slaapplaats. Dit is anders bij een bed en breakfast, waar de nadruk op persoonlijke aandacht ligt.

Net als thuis

De meeste bed en breakfasts hebben een gering aantal kamers, wat ervoor zorgt ervoor dat elke kamer met zorg en aandacht ingericht is, een unieke uitstraling heeft en knusser oogt. Dit in tegenstelling tot de standaardhotelkamers die stuk voor stuk hetzelfde zijn.

Lekker eten

Natuurlijk kun je ook heerlijk ontbijten in een hotel, maar ook hier weer geldt dat een bed en breakfast nét dat beetje extra biedt. In hotels is het uitserveren van een ontbijt lopende band werk. Bed en breakfasts daarentegen hoeven geen massaontbijt te bereiden of te serveren waardoor er extra aandacht aan het eten kan worden besteed.

Persoonlijke aandacht

Het werd hier eerder al aangehaald, maar misschien is dit wel het allergrootste voordeel van een verblijf in een bed en breakfast: de persoonlijke aandacht die je als gast krijgt. Er is tijd voor een praatje,je kunt er met vragen over de omgeving of bezienswaardigheden terecht en ook het contact met andere gasten is persoonlijker.

Toch mag er gezegd worden dat er ook heel veel kleinere hotels waar persoonlijke aandacht centraal staat. Dus het is zonder meer mogelijk dat een knus hotel op Ibiza net zo’n persoonlijke service biedt als een bed en breakfast in Londen. Op internet kun je verschillende accommodaties vergelijken om te kijken welk type het beste bij jouw wensen past!

Lees ook:Beste bed and breakfast staat in Overijssel
Lees ook:Makkelijk Bed and Breakfasts zoeken op deze site
Lees ook:Bed and Breakfast populairste accommodatie zomer 2012
Lees ook:Met vingers knippen grootste ergernis cabinepersoneel
Lees ook:Eerste Amsterdamse Hotelnacht in 2013

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bed and Breakfast of hotel?

  1. frank bikker

    Johanna, kun je ook eens een artikeltje schrijven over Vrienden van de Fiets? Een heel leuk alternatief wie eens op een gezonde en goedkope manier een paar dagen in eigen land wil doorbrengen.

      /  
    1. Johanna Gercama Auteur

      Frank, bedankt voor de tip! Ik zal kijken wat ik ermee kan doen!

        /  

Comments are closed.