London en Parijs populairste hotelbestemmingen

De hoofdsteden van Frankrijk en Groot Brittanië zijn de populairste bestemmingen qua hotels. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com. Ook Amsterdamse hotels scoren goed.

Ook populair buiten Europa

Parijs en London zijn met afstand de populairste hotelbestemmingen van Europa. Niet alleen Europese gasten zijn gek op deze twee steden, ook van buiten Europa zijn Parijs en London ontzettend populair. In Nederland was Parijs de absolute nummer 1, gevolgd door Londen, Berlijn, Rome en Barcelona.

Amsterdam populair in Ierland

Amsterdam scoort in het buitenland goed. In Ierland is Amsterdam na London, Parijs en Rome de best bezochte Europese hotelbestemming.

Over de Hotel Price Index (HPI)

De HPI werd gelanceerd in 2004. Het rapport is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De vermelde gemiddelde hotelkamerprijzen zijn de daadwerkelijk door gasten betaalde bedragen per overnachting – en niet de geadverteerde tarieven – in ruim 140.000 hotels over de hele wereld. De laatste HPI vergelijkt de hotelkamerprijzen tijdens de eerste helft van 2012 met de prijzen in dezelfde periode een jaar eerder.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Hotelovernachting het duurst in Oman
Lees ook:Hotelprijzen dalen licht in Nederland
Lees ook:Vier Amsterdamse hotels in top 10 smerigste hotels
Lees ook:Nederland heeft duurste hotelkamers eurozone
Lees ook:Prijzen hotel Wimbledon extreem duurder dan normaal

Geen reacties // Reageer