Overnachten in oude cidervaten in de Bretagne

lafoudrefouquais_pommedamourHelemaal nieuw is het niet, maar daarom is het niet minder leuk natuurlijk. In de Bretagne, in Cornille op 35 kilometer van Rennes om precies te zijn, is het mogelijk om te overnachten in een voormalig cidervat! De afgelopen zomer zijn de cidervaten omgetoverd tot een heus bed & breakfast. Het echtpaar Busson, de eigenaren, nam in 2007 tien cidervaten over van een oude ciderboerderij zonder er op dat moment een duidelijke bestemming voor te hebben. Pas na drie jaar kwam het idee om er accommodaties van te maken.

Vijf van die vaten zijn inmiddels omgetoverd tot hotelkamers. De vaten, met elk een inhoud van 22.000 liter, zijn voorzien van een tweepersoonsbed en van elektriciteit. Ze staan gezellig in een kring rondom een kampvuurplaats waar picknicktafels omheen staan. De wasruimte, toiletten en douches zijn in drie andere vaten ondergebracht en de twee grootste vaten zijn ingericht als gemeenschappelijke ruimtes.

Overnachten in een cidervat kost voor 2 personen 90 euro per nacht, inclusief ontbijt. Reserveren kan hier:http://www.lesfoudresdelafouquais.fr.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Overnachten in een wijnvat
Lees ook:Tirol heeft eerste skilift op zonne-energie
Lees ook:Slechtste wegrestaurant van Europa
Lees ook:Nederlandse parkeerplaatsen: vies en onveilig
Lees ook:Overnachten in een Franse boomhut al vanaf 30 euro

Geen reacties // Reageer