Bij stellen plannen meestal de vrouwen de vakantie

kamperenWij zijn momenteel druk bezig met onze vakantieplannen. Mijn vriend en ik hebben samen twee weken vakantie, en in die twee weken willen we een heleboel. Het is de bedoeling dat we met de auto op reis gaan, een soort van roadtrip. We gaan de eerste week door Duitsland richting Tsjechië, blijven daar een nachtje of twee, en reizen dan door naar Boedapest in Hongarije, om een grote wens van mij in vervulling te laten gaan: Naar het Sziget Festival! Daar blijven we twee dagen, waarna we misschien nog even in Hongarije blijven, maar daarna weer verdergaan. Naar het zuiden van Polen waar we onder andere Krakau en Auswitsch willen bezoeken. Onze reis hebben we samen bedacht, maar dan komt het aan op het plannen. Wie doet wat? Uit onderzoek van Skyscanner blijkt dat in de meeste stellen de vrouw het regelwerk doet. Ai..

Bij ons is het eigenlijk niet anders. Voor de laatste week van onze vakantie willen we graag een hele week op een camping staan. Urenlang zit ik achter de computer op zoek naar leuke campings die een beetje centraal in het zuiden van Polen liggen. Zo nu en dan laat ik wat plaatjes aan wederhelft zien waarop hij zegt: ‘Leuk, doe maar!’

Bij driekwart van de stellen gaat het precies hetzelfde. Van de mannen die toegaven dat zij hun vrouw de vakantie uit lieten zoeken gaf een derde deel aan dat dat was omdat de vrouw beter was in het vinden van goede deals. 9% gaf eerlijk toe gewoon lui te zijn.

De rolverdeling bij het zoeken en plannen van een vakantie blijkt vaak een schot in de roos te zijn. 95% van de vrouwen en 97% van de mannen zegt tevreden te zijn met de huidige manier van beslissen.

Bij ons gaat het ook al zolang wij samen op vakantie gaan goed. De vorige vakanties en weekendjes weg waren grote successen. Het planwerk vooraf was goed, en ook de impulsieve beslissingen die we samen maakten waren goed. We verwachten dat het komende vakantie niet anders zal zijn. Nu nog even een camping!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Voor het eerst samen op vakantie; veel stellen gaan al na 4 maanden
Lees ook:Persoonlijk: verliefd worden op een land
Lees ook:Persoonlijk: Reisplannen deze zomer: 0
Lees ook:Hongarije goedkoopste overnachtingen
Lees ook:Veel Nederlanders nemen ‘socialemediastop’ op vakantie

Geen reacties // Reageer