Zeker tot 18.00 geen vliegverkeer. Zeker tot na het weekend problemen

schiphol dicht

Het luchtruim boven Nederland is nog steeds gesloten en zal waarschijnlijk niet voor 18.00 opengesteld worden. Het is nog onzeker of er na 18.00 uur weer gevlogen kan worden. De komende 24 uur blijft het in ieder geval een chaos en het gaat nog dagen duren om alle gestrande passagiers weg te krijgen op het moment dat het luchtruim weer open gaat. RyanAir passagiers die vandaag van Dublin naar Weeze zouden vliegen kunnen niet eerder dan maandag op het vliegtuig stappen. Telefoonlijnen van luchtvaartmaatschappijen en ticketagentschappen, zoals Vliegwinkel.nl, zijn overbelast. Passagiers proberen vluchten om te boeken, maar komen er vaak niet doorheen of krijgen te horen dat omboeken op dit moment niet goed mogelijk is, aangezien luchtvaartmaatschappijen ook niet weten wanneer het luchtruim weer open gaat. Passagiers worden aangeraden niet naar de luchthaven toe te gaan, maar Schiphol.nl te raadplegen voor actuele info of contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij (klik hier voor een lijst met telefoonnummers van luchtvaartmaatschappijen). Ook in andere Europese landen is het luchtruim gesloten en is er geen vliegverkeer mogelijk. In Duitsland blijven alle luchthavens in ieder geval tot 18.00 uur gesloten.

Diverse luchtvaartmaatschappijen gaan soepel om met omboeken van vluchten, andere luchtvaartmaatschappijen maken het de klant erg lastig.

Air Berlin

Air Berlin geeft passagiers bijvoorbeeld de mogelijkheid tot 3 dagen na de oorspronkelijke vertrekdatum de vlucht kosteloos om te boeken of te cancellen.

KLM

KLM gaat heel wat minder soepel om met omboeken van vluchten. Je mag de vlucht wel kosteloos omboeken, maar alleen naar dezelfde boekingsklasse. Omboeken naar een hogere boekingsklasse kan, maar met bijbetaling. Wanneer je dus een goedkoop ticket met KLM hebt geboekt (in een lage boekingsklasse) is de kans heel groot dat je voorlopig niet zonder bijbetaling kosteloos kunt omboeken.

RyanAir

Ook vluchten van en naar Airport Weeze van RyanAir zijn geschrapt. Alle toestellen van de Ierse lowcostmaatschappij staan aan de grond. Passagiers die hun vlucht proberen om te boeken kunnen in veel gevallen niet eerder dan maandag op het vliegtuig stappen. Op eventuele eerdere vluchten is geen plaats meer beschikbaar.

Geen compensatie

Passagiers hebben vanwege de bijzondere omstandigheden geen recht op compensaties of schadevergoedingen. Mocht je niet meer gebruik van je vlucht willen maken dan kun je wel restitutie aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij of ticketingkantoor.

Lees ook:Easyjet: tot 14.00 uur geen vluchten
Lees ook:Geen vluchten in Ierland en Schotland vanaf morgenochtend
Lees ook:RyanAir annuleert vluchten tot maandag 13.00 uur
Lees ook:Na luchtruim Engeland ook luchthavens Ierland open
Lees ook:Vandaag geen vluchten van en naar Schiphol. Oa. KLM, Transavia, Martinair en Arkefly cancellen zaterdagvluchten.

Geen reacties // Reageer