Vliegtuig Royal Air Maroc maakt noodlanding op Schiphol

royal air marocEen vliegtuig van Royal Air Maroc heeft vanavond (zondag 6 juni) een noodlanding gemaakt op Schiphol nadat er brand ontstond in de rechtervleugel. Ook zou er sprake zijn van een lekke band. Het toestel is veilig geland op Schiphol en passagiers worden momenteel met bussen naar het luchthaven gebouw gebracht. Dat meldden meerdere ooggetuigen via Twitter.

Het vliegtuig zou vlak na de start in de problemen zijn gekomen. De motor heeft in de brand gestaan en vloog enige tijd boven Haarlem en Aalsmeer. Diverse bronnen melden dat vogels in de motor de oorzaak zou zijn van de brandende motor.

Diverse inwoners van Haarlem weten te melden dat het vliegtuig zeer laag over Haarlem vloog. Enkele hebben ook gezien dat de motor in de brand stond.

Een brandweer auto is tijdens het rijden naar de melding op de A4 over de kop geslagen.

Lees ook:Vliegtuig neergestort bij Schiphol
Lees ook:Voorzorgslanding Japans vliegtuig op Schiphol
Lees ook:United Airlines vliegtuig maakt noodlanding op Azoren
Lees ook:Helikopter en vliegtuigje knallen op elkaar in Zell am See; 8 doden
Lees ook:Piloot Afriqiyah Airlines probeerde handmatig te landen in Tripoli

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Vliegtuig Royal Air Maroc maakt noodlanding op Schiphol

  1. mehmet

    Ik heb het vliegtuig vlak boven m’n huis zien vliegen.heel laag en schuin naar rechts. ik zag geen rook

      /  
    1. Caspar

      hallo Mehmet, kan ik je bellen? ben journaliust van het AD, spoed voor krant van morgen.

      Grt.Caspar

        /  
      1. mehmet

        023-5404620

          /  
  2. Miriam (Haarlem)

    Met terugwerkende kracht springt nog een keer mijn hart over bij het lezen van dit bericht. Dat deed het eerder al toen ik steeds harder, veel te hard een vliegtuig mijn huis hoorde naderen. Toen ik het gordijn opzij schoof om te kijken zag ik een vliegtuig echt veel te laag langs mijn huis vliegen. Ik wist meteen dat er iets niet goed kon zijn en lees dat nu inderdaad op internet. Gelukkig goed gegaan, maar dit scheelde toch niet veel. Brrr… doodeng!

      /  
  3. Caspar

    Hallo Miriam, kan ik je bellen> Ben journalist van het AD; spoed voor krant van morgen

    Grt. Caspar Naber

      /  
  4. Natascha

    Ik hoorde het vliegtuig erg dicht over mijn huis vliegen, ik zat stijf op de bank met trillende handen, even later las ik het op internet. Ik heb het vliegtuig niet meer gezien, toen ik buiten ging kijken. Gelukkig is het verder goed gegaan!

      /  
  5. Nanny

    Ik zat op mijn werk en was zeer geschokt toen De vliegtuig vlak boven mijn werk vloog De ouderen Van mijn zorginstelling waren zeer geschokt qua geluid klonk het net alsof het op De zorginstelling af kwam. Ouderen trokken gordijnen open om te kijken wat er gaande was. Zeer schokkend maar gelukkig bleef iedereen ongedeerd wel heel erg voor De brandweermannen die over De kop ging ik wens ze sterkte gelukkig ook ongedeerd maar De schrik blijft

      /  
  6. nica

    hallo ik en mijn vriendin zaten gister avond rustig achter de pc en we hoorden heel zacht sssssssssssssssssss en het geluig werd steeds harder we schrokken ons kapot mijn vader (peter paardehaar) werk op schippol en hij wist ook meteen dat het een vliegtuig was ik dacht dat het scooter die door de straat heen croste maar 2 sec. later wist ik meteen dat het een vliegtuig was we renden naar buiten en we zagen het vliegtuig heel laag vliegen en er kwam heel veel rook uit mijn vader zij hij stort neer of het is een stund ik zij nou dat denk ik niet toen ging ik buiten staan om te voelen of ik een tril zal voelen maar ik voelde nix hij vloog scheef, zijn linker vleugel was onder mijn kleine baby poesje zat stil en bang onder de boom en mijn honden kropen weg van het harde geluid de hele straat kwam naar buiten het was nog nooit zo druk.wij wonen zelf in haalem oost de genestetstraat
    groetjes nica paardehaar

      /  
  7. zus

    hhaha maroc 4life

      /  

Comments are closed.