13 doden door windhoos in Halong Bay (Vietnam)

Halong Bay, het populaire toeristengebied in het noorden van Vietnam, is dinsdagochtend vroeg getroffen door een windhoos. Dertien mensen zijn verdronken en 55 mensen raakten gewond. Mogelijk zijn er meer slachtoffers. Er zijn geen slachtoffers onder toeristen gevallen, aangezien de windhoos vroeg in de ochtend ruim een half uur huishield. Toeristen komen meestal pas in de loop van de ochtend de baai in.

Halong Bay is een ruig natuurgebied met stijle kalkstenen rotsen die loodrecht uit zee opreizen. Halong Bay staat op de werelderfgoedlijstlijst van UNESCO en trekt jaarlijks honderduizenden toeristen.

Lees ook:Waddenzee nu Werelderfgoed
Lees ook:Vrees voor cultuurschatten Timboektoe
Lees ook:Zeilvakantie Griekenland – Kos; Meezeilen op de Omiros of Catamaran zeilreis in Kefalos Bay
Lees ook:Toeristische mijnwerkersroute geopend in Polen
Lees ook:Hoe krijg je ruzie met een Duitser? Steek z’n handdoek in de fik!

1 Reacties // Reageer

One thought on “13 doden door windhoos in Halong Bay (Vietnam)

  1. Schuckman

    Precies een jaar geleden zijn we met een boot op Halong Bay gekapseisd. Er werdt naar buiten verteld dat het om een tyfoon ging. Maar het bleek gewoon te zijn gekomen door laksigheid van de bootbemanning. Hierbij is een Libanese vakantievriend van ons verdronken. De Tip is dan ook om nooit voor de laagste prijs te gaan. Durf iets meer te betalen voor een fatsoenlijke boot. Vraag duidelijk met wat voor een boot je mee gaat!

      /  

Comments are closed.