Low budget naar Dubai

Er waren al de oranje vliegtuigen en er varen ondertussen ook al een paar easycruises in het rond en daar komt nu een goedkoop oranje hotel bij. En niet zomaar ergens, maar in het paradijs der rijken: Dubai! Ook andere goedkope hotelketens proberen voet aan de grond te krijgen in Dubai.

De golfstaat van sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum geldt als paradijs van de rijken. Het wemelt in Dubai dan ook van de sterrenhotels. In het enige zevensterren hotel ter wereld, Burj Al Arab, zijn duizenden vierkante meters 22 karaats bladgoud verwerkt.

Tot voor kort kregen hotels in Dubai minimaal drie sterren en de meeste zelfs vijf. Aan backpackers had het land geen behoefte. Voor weinig geld op vakantie gaan in wat wel de gouden zandbak van het Midden-Oosten wordt genoemd, klinkt dan ook als een fata morgana.

Easyjet-oprichter Stelios Haji-Ioannou was vorige maand in Dubai om het startsein te geven voor de bouw van de eerste van zes easyHotels. De hotelkamers, die 50 tot 60 euro per nacht gaan kosten, hebben alleen het hoognodige: bed, douche, televisie en internetaansluiting. Geen Rolls-Royce en butler dus, maar wel low budget.

InterContinental Hotels wil deze zomer de eerste Holiday Inn Express openen in Dubai. Met 244 kamers zal het hotel een stuk groter worden dan zijn Europese en Amerikaanse collega’s. Ibis heeft al een hotel in Dubai, maar wil er in voor december nog een bij bouwen met 480 kamers. Prijs van een kamer ligt rond de 70 euro.

Het voordeel van een goedkope hotelovernachting is dat er meer geld overblijft voor andere dingen, want de rest van Dubai is nog lang niet low budget. Vooral duiken is een aanrader. Als lokkertje voor toeristen wordt er namelijk elke dag een kilo goud in zee gegooid. Wie het vindt mag het houden. Is de vakantie meteen terugverdiend.

bron: www.elsevier.nl 

Lees ook:EK Actie knallers bij GoBest
Lees ook:100 Ikea-hotels door heel Europa
Lees ook:Vliegen met Ryanair
Lees ook:Muziekhotel, waar je bij de roomservice gitaren kunt bestellen
Lees ook:KLM: op Schiphol gestrande passagiers als eerste aan boord van vluchten naar Shanghai, Dubai en New York

Geen reacties // Reageer