Slovenie wil Las Vegas van Europa worden

Slovenië wil aan de grens met Italië, in de regio Nova Gorica, een Europees 'Las Vegas' uitbouwen. Dat zou de volgende vier jaar moeten gebeuren, volgens een akkoord dat het Sloveense bedrijf Hit heeft gesloten met de Amerikaanse maatschappij Harrah's Entertainment. Die laatste is wereldwijd de belangrijkste actor in de markt van de kansspelen.

De totale investering van het project bedraagt zo'n 750 miljoen euro. De bedoeling is om jaarlijks zes miljoen toeristen aan te trekken, van wie 90 procent buitenlanders. "In Europa bestaat zo'n toeristisch centrum nog niet. Hier ligt een grote opportuniteit voor Slovenië", schrijft de krant Dnevnik.

Naast verschillende casino's, is het ook de bedoeling dat er een aantal luxehotels worden gebouwd, met een totale capaciteit van 1.500 kamers. Ook vergaderzalen, restaurants, recreatie- en sportruimtes en een attractiepark zijn voorzien. Het project zou rechtstreeks werk bieden aan 3.200 mensen.

De Sloveense regering heeft na drie jaar van onderhandelen, deze week beslist om de taksen op kansspelen te verlagen van 38 tot 17,5 procent. Daarnaast beloofde de regering dat ze de wet op buitenlandse participaties in Sloveense bedrijven gaat wijzigen. Nu is dat belang beperkt tot 20 procent, tegen 49 procent in de toekomst. Het bedrijf dat het Europese Las Vegas moet bouwen, zal op die manier voor 51 procent toebehoren aan Hit en 49 procent voor Harrah's.

Het Europese Las Vegas zou uiteindelijk instaan voor 10 procent van de inkomsten uit toerisme in het land. (efe/hln)

Lees ook:Minder koffers kwijt op luchthavens door minder passagiers
Lees ook:Rondreizen Slovenie & Kroatie Singlereizen avotnuurlijke reizen Singlereizen
Lees ook:Las Vegas dankt miljoenen gratis publiciteit aan blote kont Prins Harry
Lees ook:Dubai opent megamall
Lees ook:Met de AutoSlaap Trein naar Slovenië en Kroatië

1 Reacties // Reageer

One thought on “Slovenie wil Las Vegas van Europa worden

  1. jan claeren

    1 hotel met 1500 kamers = las vegas… wat een slechte vergelijking.

      /  

Comments are closed.