8 jarig Nederlands meisje gedood door paard in Brazilië

Tijdens haar vakantie in het Braziliaanse Cumbuco is een achtjarig Nederlands meisje omgekomen na een ritje op een paard dat op hol sloeg en haar 150 meter meesleurde. Het drama voltrok zich op het strand van Cumbuco, het paradijselijke kitesurfdorp in de buurt van miljoenenstad Fortaleza, in het noord-oosten van Brazilië.

Het meisje zat op het paard toen het dier plotseling steigerde en op hol sloeg. HIerdoor viel het meisje uit het zadel, maar bleef met haar voet in de stijgbeugel hangen. Vervolgens werd ze 150 meter over het strand meegesleurd en daarbij door het dier vertrapt. Het meisje werd overgebracht naar een ziekenhuis in Fortaleza, waar ze na enkele uren overleed aan haar verwondingen.

De eigenaar van het paard is gevlucht. De politie zegt dat het dier nog veel te wild was om te verhuren en spreekt van doodslag.

Het meisje vierde met haar ouders en zusjes vakantie in Cumbuco. Het dorp wordt de laatste jaren steeds populairder bij toeristen. Vooral kitesurfers van over de hele wereld komen in groten getale naar Cumbuco vanwege de wind.

Het gezin zou uit de omgeving van Rotterdam komen.

Bron: Elsevier

 

Lees ook:Douane onderschept zelfgemaakt paspoort meisje (9) niet
Lees ook:Marechausse op Schiphol voorkomt ontvoering
Lees ook:Gezin vergeet kind op vliegveld
Lees ook:Britse tiener sterft in tent door wegwerpbarbecue
Lees ook:14-jarige meisje slaat haai van zich af met een bodyboard

Geen reacties // Reageer