Stapelbedden in het vliegtuig

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa overweegt om ook in economy op langeafstandsvluchten bedden aan te bieden in plaats van de oncomfortabele zetels. Als de stapelbedden er ook effectief komen, gaat het om een primeur. Dat schrijft dinsdag de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.De idee is nog maar in een pril stadium. Eerst en vooral gaat Lufthansa de passagiers bevragen om te kijken of er voldoende interesse is, aldus een woordvoerster aan de krant. "We gaan de resultaten van die rondvraag analyseren en zullen dan beslissen of we ermee doorgaan of niet". Volgens haar waren de eerste resultaten alvast "zeer positief". Er zijn al verschillende luchtvaartmaatschappijen die bedden aanbieden op langeafstandsvluchten, maar dan enkel voor de business- of first class. Passagiers in de goedkope economy-klasse moeten genoegen nemen met een zetel die licht verstelbaar is. Luchtvaartmaatschappijen hebben tot nu toe geen bedden willen installeren, omdat een zetel minder plaats in beslag neemt en er dus meer passagiers per vlucht kunnen vervoerd worden. Maar een computersimulatie van Lufthansa laat zien dat er wel meer mensen kunnen vervoerd worden, als de bedden drie-hoog gestapeld worden over verschillende rijen in het vliegtuig. De simulatie heeft betrekking op het benedendek van de nieuwe Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

Lees ook:BudgetAir: laagste prijsgarantie op vliegtickets
Lees ook:3500 banen verdwijnen bij Lufthansa
Lees ook:Je betaalt wat, maar dan heb je ook een heerlijk bed tijdens je vlucht
Lees ook:Grootste staking ooit. Lufthansa probeert staking piloten te verbieden
Lees ook:KLM: vanavond 3 vluchten naar het verre oosten zonder passagiers

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stapelbedden in het vliegtuig

  1. linsey

    Ik vind het een goed idee! Zeker op die lange vluchten is het lekker om een poos te kunnen slapen. De reist duurt lang zat en je verveelt je toch. En als het mogelijk is om de bedden te stapelen dan valt het waarschijnlijk wel mee met het aantal mensen dat minder in het toestel kan.
    Ik ben alleen benieuwd hoe duur de tickets zullen worden? Een stukje duurder gok ik zo…

      /  
  2. Petra

    Hopelijk komt het er echt.
    Maakt niks uit of het stapelbedden zijn, als je je lijf en benen maar eens kan uitstrekken. Meer dan 12 uren opgevouwen zitten is toch niks.
    Als je ook nog rechtop kan zitten in dat bed dan wordt het echt comfortabel vliegen.

      /  

Comments are closed.