Noodtoestand in Griekenland door bosbranden; al zeker 44 doden

De Griekse premier Karamanlis heeft vanwege de bosbranden de noodtoestand uitgeroepen in heel Griekenland. Bij de meer dan tachtig branden zijn zeker 44 doden gevallen. Het dodental loopt naar alle waarschijnlijkheid verder op.

Premier Karamanlis spreekt van een vreselijke tragedie. Volgens hem kan het geen toeval kan zijn dat er op zoveel plaatsen brand is uitgebroken. Hij zei dat de daders zullen worden gestraft.

De meeste branden woedden op het schiereiland de Peloponnesos, maar ook de hoofdstad Athene wordt bedreigd. Griekenland heeft de Europese Unie om hulp gevraagd.

bron: Nos

 

Lees ook:Meer dan honderd bosbranden in Griekenland
Lees ook:Bosbranden Griekenland bereiken Athene
Lees ook:Griekenland getroffen door aardbeving
Lees ook:Bosbranden houden Zuid-Europa in zijn greep
Lees ook:Australië herdenkt slachtoffers van bosbranden

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Noodtoestand in Griekenland door bosbranden; al zeker 44 doden

  1. Dennis

    Lekker, daar ga ik straks heen.
    Zou ik nu al kunnen annuleren ?

      /  
  2. zomervakantie

    Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

    Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

    „Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

    Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
    voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

    De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

    Informatie
    http://www.elizawashere.be

      /  

Comments are closed.