Heilig water komt vliegtuig niet in

De passagiers van de eerste vlucht van het Vaticaan naar de Franse bedevaartsplaats Lourdes zijn onaangenaam verrast toen ze deze week aan hun terugreis wilden beginnen. Medewerkers van het Franse vliegveld Tarbes dwongen de hoogwaardigheidsbekleders en katholieke functionarissen al hun flesjes water in te leveren. Ook de speciaal gekochte flesjes met heilig water uit Lourdes.

Volgens de medewerkers van het vliegveld gebeurde dit conform de internationale veiligheidsvoorschriften die verbieden dat flesjes met vloeistof of crèmes groter dan 100 milliliter aan boord van een vliegtuig worden meegenomen. En voor de bedevaartgangers van Mistral Air kon beslist geen uitzondering worden gemaakt.

De Italiaanse krant Corriere della Sera sprak woensdag schande van het incident. ‘De anti-terreurmaatregelen hebben niet eens kwijting verleend aan het sacrale water van Lourdes’, kopte de krant in grote letters.

Volgens door de Corriere della Sera geciteerde passagiers hebben zij heftig geprotesteerd tegen het inleveren van hun flesjes met heilig water. Maar boden ze verder geen verzet. Een enkeling besloot het water uit Lourdes zelfs ter plekke op te drinken. Niemand vertelde de krant het heilig water te hebben weggegooid.

bron: De Volkskrant 

Lees ook:Pisa gaat toeristen bedriegen met tweede ‘scheve’ toren
Lees ook:Bedevaartsoord Lourdes staat blank
Lees ook:Nederlanders massaal naar Lourdes
Lees ook:Vloeistof straks wel weer mee vliegtuig in
Lees ook:Man neemt mes mee in vliegtuig

1 Reacties // Reageer

One thought on “Heilig water komt vliegtuig niet in

  1. waterontharder

    wanneer is dit gebeurd?

      /  

Comments are closed.